3x onze favoriete woontrends van dit moment

3x onze favoriete woontrends van dit moment

Zoveel mensen, zoveel woonstijlen! Bij STIJLDOK inspireren we je graag op het gebied van interieur, de laatste woontrends, styling tips en meer! In deze blog nemen we je mee in onze favoriete woontrends van het moment! Welke durf jij aan?

Minimalistisch

Na een bewogen jaar waarin we nog nooit zoveel thuis zijn geweest, verlangen we meer dan ooit naar een fijne, comfortabele thuisbasis waar we kunnen opladen en ontspannen. Oftewel: we willen rust en eenvoud in huis en dus moet ons interieur hier ook op aansluiten. Lichte kleuren, natuurlijke materialen en vooral: less is more. Maar hoe pas je dit toe in je interieur? Kies als basis voor lichte kleuren of aardetinten op de muur. Dit straalt gelijk al veel rust uit! Om je muren extra aan te kleden, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke fotocollage, bestaande uit een serie foto’s in verschillende formaten. Kies bijvoorbeeld voor zwart-wit als thema of kies voor foto’s die qua kleur op elkaar afgestemd zijn. Dit zorgt voor eenheid en dat wil je. Liever één groot kunstwerk boven je bank? Ga dan eens voor een interieurdoek! Ons interieurdoek heeft een natuurlijke uitstraling en is een absolute eyecatcher voor je huis. Je ontwerpt hem eenvoudig zelf, dus zo heb je altijd iets unieks aan wand! Een van onze favoriete woontrends die je eenvoudig kunt toepassen.

Werelds

We gaan op wereldreis in eigen huis! Na een jaar van veel tijd thuis doorbrengen, hebben we weer de behoefte aan reizen en andere landen en culturen ontdekken. Niet meer langs elkaar heen leven, maar juist dichter tot elkaar komen. Haal het wereldse gevoel daarom in huis door verschillende culturen samen te brengen in je interieur! Voor deze trend heb je een tikkeltje lef nodig, maar de kracht is: durf te combineren! Breng Afrika en Zweden samen door kussens met Afrikaanse prints en warme kleuren uit te stallen op een bank in een Scandinavisch design in een rustige kleur. Aardse bruintinten en diepe kleuren als felroze donkerblauw doen het goed binnen deze woonstijl. Maak het levendig door verschillende materialen te combineren. Wat dacht je van een doorleefd houten bankje, een Japans koffietafeltje en een zacht, perzisch vloerkleed met een opvallend patroon? Maak het af met messing lampen en je hebt in een handomdraai een uniek, werelds interieur!

Zuid-Afrika boven de bank
Zuid-Afrika boven de bank

Bloom!

Dé manier om op een heel eenvoudige manier veel kleur in je interieur te brengen: bloemen! En dan niet alleen fysieke bloemen in een mooie vaas, maar ook bloemenprints zijn helemaal in. Ga voor een lekkere loungestoel met bloemenprint of ontwerp een kussen met een hippe bloemenpatroon. Ook op een muurcirkel doet een bloemenprint het goed. Zo heb je in no-time een ruimte opgefleurd en is jouw ruimte weer helemaal hip. Liever iets rustiger Een groene planten- of jungleprint geeft eveneens een gaaf effect aan de muur of op de bank. Kies jouw favoriete print en bloom!

Jungle boven de bank
Jungle boven de bank

Ontwerp het zelf

Het leukste aan jouw interieur is dat het van jou is! Er is geen goed of fout, zolang jijzelf – en je huisgenoten – er blij mee zijn, is het helemaal perfect. Dus doe fijne inspiratie met voor je favoriete woontrends en ontwerp vervolgens je eigen fotoproducten voor aan de muur. Hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag!