Het oranje vlagprotocol: vier het EK in stijl!

Het oranje vlagprotocol: vier het EK in stijl!

Op dagen dat het Nederlands elftal speelt, is het tijd om alles uit de kast te halen en je oranje versiering tevoorschijn te halen. Om ervoor te zorgen dat jij en je buren de oranjegekte in stijl omarmen, hebben we het perfecte oranje vlagprotocol voor je samengesteld. Volg deze stappen en je bent helemaal klaar voor de wedstrijd!

Het oranje vlagprotocool: voorbereiding is key!

De Hollandse leeuw vlag

Bij het oranje vlagprotocol begint je dag vroeg. Hijs de Hollandse leeuw vlag bij zonsopgang, want de leeuw brult pas echt bij de eerste zonnestralen. Vergeet niet luid te brullen bij het hijsen, zodat we zeker weten dat de leeuw op tijd opstaat voor deze belangrijke dag.

De oranje vlaggenlijn

Geen oranje versiering is compleet zonder een oranje vlaggenlijn. Volgens het oranje vlagprotocol hang je de vlaggenlijn in een perfect zigzagpatroon, zodat het lijkt alsof de vlaggetjes dansen in de lucht. Let goed op: hang de oranje vlaggenlijn precies 2,23 meter boven de grond, zo zorg je ervoor dat alle supporters er gemakkelijk onderdoor kunnen. Dit is namelijk de lengte van de langste Nederlander. Zorg ervoor dat elk vlaggetje goed zichtbaar is en in topconditie verkeert.

De oranje hoofdband

De oranje hoofdband kan natuurlijk niet ontbreken dit EK. Deze zet je een uur voor de aftrap op. Dit is niet zomaar een accessoire, maar een symbool van jouw steun voor het Nederlands elftal. Zet de hoofdband met trots op, liefst een tikje scheef voor die nonchalante, maar feestelijke look. Zo weet iedereen in de buurt dat jij klaar bent voor de wedstrijd.

Het oranje vlagprotocol: na de wedstrijd

Zodra de wedstrijd voorbij is, is het belangrijk om het oranje vlagprotocol te volgen. Haal de Hollandse leeuw vlag naar beneden, strijk hem en berg hem zorgvuldig op voor de volgende wedstrijd. Dit voorkomt schade en zorgt ervoor dat je vlag in topconditie blijft.

De oranje vlaggenlijn mag blijven hangen, maar controleer elk vlaggetje grondig om ervoor te zorgen dat ze nog in goede staat verkeren. Zo ben je altijd voorbereid op de volgende oranje wedstrijddag en blijft je versiering er netjes uitzien.

Oranje versiering bestellen

Wil jij ook volgens het oranje vlagprotocol je huis versieren en ben je nog op zoek naar de perfecte oranje artikelen? Bij DVC hebben we alles wat je nodig hebt om in stijl te vieren. Van oranje strandstoelen tot vlaggen, vlaggenlijnen en hoofdbanden. Bestel hier je oranje versiering en zorg ervoor dat je klaar bent voor de volgende wedstrijd van het Nederlands elftal. Laat de oranjegekte beginnen!