Tips voor het plaatsen van een Fairybell

Tips voor het plaatsen van een Fairybell

Hoewel een Fairybell makkelijk te bevestigen is, zijn er toch een aantal tips die het plaatsen makkelijker maken. Lees mee!

Nieuw of eerder gebruikt?

Om te beginnen is het goed om te checken of alles in de doos zit. Let goed op welk model je hebt, want eerdere versies hebben een andere methode van bevestiging. Bij het plaatsen van de Fairybell die je bij DVC koopt moet het volgende inzitten:

  • De Fairybell verlichting
  • De stroomaansluiting
  • De stekker
  • Haringen
  • Lint

Laat de Fairybell in de doos

Wanneer je de Fairybell voor het eerst opent, liggen de accessoires bovenin in een zakje. Haal het zakje eruit: vervolgens zie je een triangel in karton. Deze triangel is de bovenkant van de Fairybell: deze kun je aan de mast bevestigen.

Hijs hem niet in één keer naar boven

Aan beide (verticale) eindes van de Fairybell zitten drukknoopjes. Je maakt de Fairybell dan ook rond om de mast heen door deze knoopjes in elkaar te drukken. Hijs daarom de Fairybell niet in één keer in de mast: zo kun je niet meer bij de bovenste knopjes! De makkelijkste manier is om hem te hijsen totdat je een drukknoopje ziet. Vervolgens zorg je dat de Fairybell rondom de mast vastgeklikt wordt. Hijs daarna tot het volgende knoopje en herhaal dit totdat de Fairybell in de top van de mast zit.

Gebruik het lint voor een goede verspreiding van de lichtjes

Er wordt een lint meegeleverd: hiermee zorg je dat alle uiteindes, even ver van de mast af staan. In totaal moeten er 6 haringen de grond in. Het lint haal je om de mast heen, zodat je beide uiteindes in de hand hebt. Hiermee markeer je de 6 plekken: handig is om meteen de haringen te bevestigen.

Natuurlijk kun je de Fairybell nog strakker trekken, mocht dat nodig zijn. Door het lint weet je in ieder geval zeker dat ze op dezelfde afstand zitten.

Leg de stroomaansluiting eerst klaar

Om de verlichting aan te sluiten, zit er een lichtsnoer in de doos die aan elke lijn aangesloten moet worden. Leg deze aansluiting eerst rondom klaar, zo voorkom je dat hij mogelijk in de knoop raakt.

Nu rest er niks anders dan de snoer aansluiten en in het stopcontact doen! Gelukt? Dan is jouw tuin geheid de mooiste van de straat. We wensen je veel plezier met je Fairybell!

Neerhalen en opbergen

Aan het einde van het seizoen is het goed om dit stappenplan andersom te volgen. Zorg dat je alle accessoires weer als eerste netjes opbergt en wanneer mogelijk, terug in het zakje. De Fairybell kun je het beste zigzaggend de doos in begeleiden. Houd de triangel boven, zodat je die er volgend seizoen weer makkelijk als eerste uit kunt halen.