Spandoek ontwerpen: de voordelen van dundoek

Spandoek ontwerpen: de voordelen van dundoek

Wanneer je een spandoek van standaard formaat bestelt, dan wordt deze geprint op Spun-Poly of Petflag-Poly oftewel: dundoek. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van dundoek?

Dundoek kent naast zeildoek, een ander veelgebruikt doeksoort voor spandoeken, veel voordelen. We vertellen je graag waarom wij fan zijn van dundoek!

Opbergen

Omdat het doek een stuk dunner is dan zeildoek, bergje het ook een stuk gemakkelijker op. Zeildoek moet je oprollen, als je dit niet doet dan komen er vouwen in die er misschien moeilijk uit willen. Ook loop je het risico dat de bedrukking begint te ‘breken’ als je het niet oprolt. Dundoek is lichter en vouw je makkelijk op. Het neemt ook minder ruimte in beslag.

Dundoek is ook wasbaar en duurzamer, lichter in gebruik én beter te handelen dan zeildoek.

Zeefdruk

Heb je een grote oplage nodig? Dan is de zeefdruk ook een optie. Dundoek is hier zeer geschikt voor, terwijl zeildoek dat niet is. Met de zeefdruk methode kan er een doordruk van 100% gegarandeerd worden. Daarnaast is de kleurechtheid ontzettend hoog: zo bewaak je je huisstijl ook met spandoeken.

Brandvertragend

Wanneer we jouw bestelling met de digitale printer produceren, heeft het automatisch een B1 certificaat. Dit betekent dat het spandoek moeilijk ontvlambaar is. Eventuele brand kan zich zo moeilijker verspreiden.

Geschikt voor bedrijven én consumenten

Je kunt als bedrijf een spandoek inzetten om bijvoorbeeld je openingstijden of lopende acties te communiceren, maar spandoeken zijn ook heel geschikt voor evenementen of citydressing.

Als consument kun je bij ons een spandoek laten bedrukken voor bijvoorbeeld een jubileum of een bijzondere verjaardag!

In beide gevallen kun je een ontwerp uploaden, of een heel nieuw ontwerp maken in onze ontwerpmodule. Hierin kun je een eigen foto uploaden, je eigen tekst typen en ook kun je leuke stickers toevoegen. Een waar feestje om te maken!