Wimpels: houten stokje vervangen door rubber

Wimpels: houten stokje vervangen door rubber

Wimpels zijn een prachtige manier om kleur en beweging aan je vlaggenmast toe te voegen. Echter kan een houten stokje voor veel getik tegen de mast zorgen bij veel wind. Daar is wat voor bedacht: een rubberen wimpelstokje!

Oudere wimpels hebben standaard een houten stokje. Tegenwoordig worden de meeste wimpels al met een rubberen stokje aangeboden: dit heet een fluisterwimpel. Een rubberen stokje heeft het voordeel dat je het getik van het stokje tegen de mast, minder goed hoort. Is jouw wimpel nog in topconditie maar wil je het stokje vervangen door een rubberen stokje? Lees het stappenplan!

Stappenplan houten wimpelstokje vervangen door rubber

Het vervangen van een houten stokje voor rubber is eenvoudig en kan in een paar stappen worden gedaan. Dit heb je nodig:

  • Een rubberen stokje van de juiste maat
  • Een tornmesje
  • Een tang of een schaar
  • Een nieuwe clip om de wimpel aan de stok te bevestigen (indien nodig)

 

Stap 1: Verwijder de oude stok

Verwijder de oude houten stok van de wimpel. Afhankelijk van wat voor soort wimpel je hebt, kan dit op twee manieren.

Een wimpel met clip: verwijder het stokje door de clip los te maken. De wimpel zou nu zonder stok moeten zijn

Een wimpel met ingenaaid stokje: haal met een tornmesje de steken van de wimpel los aan de bovenkant. Zo haal je het stokje er makkelijk uit.

 

Stap 2: Knip of draai het rubberen stokje

Knip of draai het rubberen stokje op de juiste lengte zodat deze past in de wimpel. Het kan zijn dat je de tang of schaar nodig hebt om het rubberen stokje op maat te maken.

 

Stap 3: Bevestig het rubberen stokje

Bevestig het rubberen stokje in de wimpel door de clip vast te maken aan het rubberen stokje of door het doek weer vast te naaien.

 

Stap 4: Hang de wimpel op

Hang de wimpel op en bewonder het nieuwe, duurzame en veilige ontwerp!

Is je houten stokje bijna versleten?

Een houten stokje kan na verloop van tijd slijten en barsten vertonen. Dit kan niet alleen de uitstraling van de wimpel verminderen, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor de gebruiker. Bovendien kan een houten stokje afbreken en de wimpel kwijtraken in de wind. Door een houten stokje te vervangen door rubber, creëer je een veiligere en duurzamere optie voor je wimpel.

Veilig en stil

Het vervangen van een houten stokje voor rubber is een eenvoudige oplossing om je wimpel veiliger en duurzamer te maken en gaat het getik tegen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kan je genieten van een mooi uitziende wimpel die niet alleen veiliger is voor de gebruiker, maar ook langer meegaat. Dus waar wacht je nog op? Upgrade je wimpel vandaag nog en geniet van de voordelen van een rubberen stokje!