Algerijnse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Algerijnse vlag ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Algerije voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Algerije kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Algerijnse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Algerijnse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Algerije kopen?

Op zoek naar een Algerijnse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Algerijnse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Algerije is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Algerijnse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Algerijnse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Algerijnse vlag? Kies voor de vlag van Algerije van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Algerijnse vlag

De nationale Algerijnse vlag bestaat uit twee verticale banen in de kleuren groen en wit. In het midden van de vlag is een rode wassende maan en een ster afgebeeld. De marinevlag van Algerije is hetzelfde als de staatsvlag, maar heeft twee gekruiste ankers als toevoeging in de linkerbovenhoek. De witte kleur in de Algerijnse vlag symboliseert zuiverheid, de groene kleur staat symbool voor de islam. De islam is namelijk de overheersende godsdienst in Algerije. De wassende maan en de ster staan samen bekend als islamitisch symbool. Dit symbool is afgeleid van de vlag van het Ottomaanse rijk, het rijk waar Algerije ook deel van uitmaakte. De rode kleur heeft een historische achtergrond, deze rode kleur staat namelijk voor het bloed dat er vloeide tijdens de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog die duurde van 1954 tot 1962. Deze oorlog wordt als een ingewikkeld gevecht met guerrilla gekenmerkt, het Franse leger heeft veel gebruik gemaakt van martelingen en terrorisme tegen burgers.

De Algerijnse vlag is in gebruik genomen op 3 juli 1962, dit was op dezelfde dag als de onafhankelijkheid van Algerije. Algerije is namelijk een tijd een Franse kolonie geweest, het land heette destijds Frans-Algerije. Deze Algerijnse vlag is gelijkaardig aan de vlag van het Nationale Bevrijdingsfront, Front de Libération Nationale, die door de regering in ballingschap werd gebruikt sinds 1958. De Algerijnse vlag is gebaseerd en afgeleid van de Turkse vlag en op de 19e-eeuwse standaard van Abd el-Kader. Deze standaard was opgebouwd uit twee gelijke verticale banen met de kleursamenstelling groen-wit. Algerije voerde de Turkse vlag in de tijd dat het noordelijke deel van Algerije tot het Ottomaanse Rijk behoorde vanaf 1516 tot 1922.

Algerijnse vlag regels

Een Algerijnse vlag als eerbetoon aan Algerije hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Algerijnse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Algerijnse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Algerije online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier