Azerbeidzjaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Op zoek naar een vlag die net zo levendig en krachtig is als het land zelf? Zoek niet verder! Bij DVC, dé specialist in vlaggen, hebben we de perfecte vlag om je liefde voor Azerbeidzjan te tonen. De Azerbeidzjaanse vlag bestaat uit drie gelijke horizontale banden in blauw, rood en groen. De rode baan is voorzien van een elegante halve maan en een achtpuntige ster, symbolen die de historische en culturele betekenis van het land vertegenwoordigen. Ontdek het brede assortiment van de Azerbeidzjan vlag die we bij DVC aanbieden en laat je trots wapperen met een vlag die staat voor de rijke tradities en de opwindende toekomst van Azerbeidzjan!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies jouw favoriete afwerking en materiaal

Bij DVC begrijpen we dat elke vlag zijn eigen unieke uitstraling en toepassing heeft. Daarom bieden we talloze opties aan, zodat je de Azerbeidzjaanse vlag kunt kiezen die perfect bij jou past. Ga voor jouw favoriete afwerking en materiaal! We hebben diverse opties beschikbaar, waaronder:

  • Tafelvlag met lusje en koordje: met een afmeting van 10 x 15 cm en vervaardigd van hoogwaardige Acetaatzijde, is deze tafelvlag perfect om je bureau, tafel of plank te verrijken met de prachtige vlag van Azerbeidzjan.
  • Gevelvlag met kopband, lusje en koord: met een royale afmeting van 100 x 150 cm en gemaakt van duurzaam Spun-Poly materiaal, is deze gevelvlag ideaal om aan een gevel, balkon of mast te bevestigen. Laat de Azerbeidzjan vlag wapperen en toon je trots op een opvallende manier.
  • Mastvlag met kopband en clips: voor een grotere impact en zichtbaarheid bieden we mastvlaggen aan in de maten 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Deze mastvlaggen zijn vervaardigd van duurzaam Spun-Poly materiaal en voorzien van een sterke kopband en clips om gemakkelijk aan een mast te bevestigen.

Welke afwerking en materiaal je ook kiest, je kunt erop vertrouwen dat onze Azerbeidzjaanse vlaggen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Selecteer jouw gewenste optie en laat de Azerbeidzjaanse trots stralen!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Duurzame Azerbeidzjaanse vlaggen van hoge kwaliteit

Onze duurzame Azerbeidzjan vlaggen van hoge kwaliteit zijn een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een vlag die zowel lang meegaat als respect toont voor het milieu.

Bij DVC hechten we veel waarde aan duurzaamheid, daarom zijn al onze vlaggen van Azerbeidzjan vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals Spun-Poly en Acetaatzijde. Deze materialen zijn niet alleen robuust en weerbestendig, maar ook milieuvriendelijk.

Met oog voor detail en vakmanschap worden onze vlaggen geproduceerd, zodat ze met trots kunnen wapperen en de rijke tradities van Azerbeidzjan kunnen vertegenwoordigen. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid met onze Azerbeidzjaanse vlaggen!

Van oudsher tot heden: De geschiedenis van de Azerbeidzjan vlag

De geschiedenis van de Azerbeidzjaanse vlag is doordrenkt met symboliek die de essentie van het land weerspiegelt. Het ontwerp van de vlag van Azerbeidzjan bestaat uit drie horizontale banden van gelijke breedte: blauw, rood en groen met in het midden een halve maan en 8-puntige ster. Elk van deze kleuren draagt een diepere betekenis die de Azerbeidzjaanse identiteit belichaamt.

  • Het blauwe vlak vertegenwoordigt het Turkse volk, waartoe ook de Turkstalige Azerbeidzjanen behoren, en symboliseert tevens de uitgestrekte hemel van Azerbeidzjan.
  • Het rode vlak staat voor de vrijheid van het land en staat symbool voor de voortdurende ontwikkeling van de Azerbeidzjaanse cultuur.
  • Het groene vlak symboliseert het vruchtbare land, maar verwijst ook naar de Islamitische profeten die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van Azerbeidzjan.
  • De halve maan in de vlag van Azerbeidzjan is gemodelleerd naar de Turkse vlag en weerspiegelt het geloof in de islam, dat een belangrijke pijler vormt in de Azerbeidzjaanse samenleving.
  • De achtpuntige ster in de vlag heeft meerdere betekenissen. Het vertegenwoordigt het Islamitische symbool Rub El Hizb en symboliseert tevens de acht takken van de Turkse bevolkingsgroepen in Azerbeidzjan.

Met deze diepgaande symboliek weerspiegelt de vlag van Azerbeidzjan de trotse geschiedenis, culturele diversiteit en identiteit van het land. Bij DVC bieden we hoogwaardige Azerbeidzjan vlaggen aan, zodat je deze rijke symboliek kunt uitdragen en de unieke spirit van Azerbeidzjan kunt vieren.

Azerbeidzjaanse vlag kopen

Bij DVC vind je alles wat je nodig hebt om de vlag van Azerbeidzjan te kopen en met trots te laten wapperen. Wij geloven in Friese transparantie en leveren hoogwaardige vlaggen met kwaliteit.

Heb je nog vragen over de aankoop van de Azerbeidzjaanse vlag of wil je meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier. Onze specialisten helpen je graag verder. Bestel nu en ervaar de eindeloze voordelen van het kopen van de vlag van Azerbeidzjan bij DVC!

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de vlag van Azerbeidzjan eruit?

De vlag van Azerbeidzjan heeft drie horizontale banden: blauw, rood en groen. In de rode baan, aan de mastzijde, staan een halve maan en een achtpuntige ster. Het blauw symboliseert de Turkse wereld, het rood staat voor vrijheid en ontwikkeling, en het groen symboliseert vruchtbaarheid en Islamitische profeten.

Waar ligt Azerbeidzjan?

Azerbeidzjan is een land gelegen op het grensgebied van Oost-Europa en West-Azië. Het is gelegen aan de Kaspische Zee, tussen Rusland in het noorden, Georgië in het noordwesten, Armenië in het westen, Iran in het zuiden en Turkmenistan in het zuidoosten. Het is een transcontinentaal land met zowel Europese als Aziatische invloeden.