Azerbeidzjaanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de vlag van Azerbeidzjan, het dichtst bevolktste en grootste land in de Kaukasus, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Azerbeidzjan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Azerbeidzjan kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Azerbeidzjaanse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Azerbeidzjaanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Azerbeidzjan kopen?

Op zoek naar een Azerbeidzjaanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Azerbeidzjaanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Azerbeidzjan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Azerbeidzjaanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Azerbeidzjaanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Azerbeidzjaanse vlag? Kies voor de vlag van Azerbeizjan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Azerbeidzjaanse vlag

De Azerbeidzjaanse vlag is een horizontale driekleur met een achtpuntige ster, dat wil zeggen dat de vlag van Azerbeidzjan bestaat uit drie horizontale banen met de kleuren Blauw-rood-groen. De blauwe band en de wassende maan verwijzen naar de turken, de Azerbeidzjanen behoren namelijk tot de turken. Het blauw verwijst ook naar de wijde Azerbeidzjaanse hemel. Het rood verwijst naar de eeuwige ontwikkeling van de Azerbeidzjaanse cultuur en ook voor de vrijheid. De groene band verwijst naar de profeten van de islam en naar het vruchtbare land van Azerbeidzjan. De wassende maan is overgenomen van de Turkse vlag en het idee van de ster op de vlag ook, echter is de ster van de Turkse vlag sinds 1844 vijf puntig en de ster op de Azerbeidzjaanse vlag is acht puntig en verwijst naar de acht bevolkingsgroepen die in Azerbeidzjaan leven, de Azerbeidzjanen, de Ottomanen, de Turkmenen, de Oguzen, de Koemanen, de Tataren, de Oezbeken en de Kazachen. Alle acht bevolkingsgroepen hebben veel invloed gehad op de geschiedenis van Azerbeidzjan.

Sinds het uiteenvallen van het Russische rijk heeft Azerbeidzjan verschillende vlaggen gekend. In 1918 werd de huidige Azerbeidzjaanse vlag aangenomen door een net gevormde staat. Daarvoor was Azerbeidzjan deel uitgemaakt van de Trans-Kaukasische Democratische Federatieve Republiek die volgens sommige historici een goud-zwart-rode vlag had gebruikt. Sinds Azerbeidzjan deel uit maakte van de Sovjet-Unie tot 1990 heeft Azerbeidzjan zes verschillende vlaggen gehad, alle zes vlaggen waren rood met kleine variaties in de vormgeving van de linkerbovenhoek. In 1990 viel de Sovjet-Unie uit elkaar en nam Azerbeidzjan op vijf februari de huidige nationale vlag aan.

Azerbeidzjaanse vlag regels

Een Azerbeidzjaanse vlag als eerbetoon aan Azerbeidzjan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Azerbeidzjaanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Azerbeidzjaanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Azerbeidzjan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier