Engelse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Engelse vlag, ook wel de Sint-Joris of Sint-George vlag genoemd, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Engeland voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Engeland kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Engelse vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Engelse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Engeland kopen?

Op zoek naar een Engelse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Engelse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Engeland is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Engelse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Engelse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Engelse vlag? Kies voor de vlag van Engeland van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Engelse vlag

De vlag van Engeland, niet te verwarren met de vlag van het Verenigd Koninkrijk waar Engeland ook onder valt, is een witte vlag met een rood kruis erop. Dit is ook de vlag van Sint-Joris en wordt in het Engels vaak Sint-George’s Cross genoemd. De vlag wordt vaak in verband gebracht met de kruistochten, dat komt omdat Sint-Joris als ridder een populair symbool was in de tijd van de kruistochten. De vlag was vooral populair bij de verschillende ridderorden, die bijna allemaal hun eigen vlag baseerden op deze vlag.

De vlag wordt al sinds de 10e eeuw gebruikt door de Italiaanse stad Genua en volgens de legendes heeft Richard Leeuwenhart die vlag meegenomen ten tijde van zijn kruistochten. Er zijn echter weinig bronnen te vinden die dit bewijzen. Het is zeker dat Edward de Eerste van Engeland de vlag gebruikte in 1277 of zelfs in 1265 tijdens de slag van Evesham. Eerst was Sint-Joris nog niet zo populair in England, Sint Edward en Sint Edmund waren veel populairder. Rond de tijd van de Engelse reformatie kreeg de vlag van Sint-Joris steeds meer aanzien. De vlag werd voor het eerst in 1545 nationaal als maritieme vlag gebruikt. In 1606 werd de vlag van Sint-Joris samengevoegd met de vlag van Schotland om de eerste Union Flag te vormen, in de eerste tijd daarna werden de vlaggen door elkaar gebruikt en pas in de 19e eeuw werd de distinctie hard gemaakt. De vlag van Engeland wordt direct en indirect gebruikt in veel andere vlaggen, indirect doordat het onderdeel is van de Union Flag en direct in bijvoorbeeld de vlag van Londen, die alleen een zwaard in de linkerbovenhoek heeft. Ook de maritieme vlag van het Verenigd Koninkrijk heeft een Sint-Joris kruis, deze heeft ook de Union Flag in de linkerbovenhoek.

Engelse vlag regels

Een Engelse vlag als eerbetoon aan Engeland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Engelse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Engelse vlag kopen bij DVC

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Engeland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier