Engelse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

De Engelse vlag, ook wel bekend als de St. George's Cross, is een iconisch symbool van Engeland en wordt over de hele wereld erkend. De vlag heeft een rood kruis op een witte achtergrond en is een krachtig beeld van Engelse trots en identiteit. Bij DVC bieden we hoogwaardige Engeland vlaggen aan die geschikt zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen, van vlaggenmasten tot decoratie. Onze vlaggen zijn duurzaam, kleurvast en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zodat je er lang van kunt genieten. Bestel vandaag nog jouw vlag bij DVC en profiteer van al onze voordelen!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Engeland vlag: materiaal en formaat

Bij DVC hebben we een ruime keuze aan vlaggen, waaronder ook de vlag van Engeland. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties voor het formaat en het materiaal van de Engelse vlag:

  • Tafelvlaggen: deze kleine vlaggen van Acetaat-zijde zijn perfect voor op tafel in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens beurzen. Ze zijn beschikbaar in het formaat 10x15 cm en zijn ideaal om je bureau of tafel te versieren. Een tafelvlag is niet alleen een mooie toevoeging aan je werkplek, maar kan ook dienen als herkenbaarheid voor bezoekers of klanten.
  • Gevelvlaggen: onze gevelvlaggen van Spun-Poly zijn geschikt voor buiten aan de gevel van je huis of bedrijfspand. Ze zijn beschikbaar in het formaat 100x150 cm en zijn een perfecte manier om je huis of bedrijf te versieren en je liefde voor Engeland te tonen. Hang de gevelvlag bijvoorbeeld op tijdens speciale gelegenheden, zoals Koningsdag of een WK voetbalwedstrijd.
  • Mastvlaggen: voor evenementen, festivals of langs de weg zijn onze mastvlaggen van Spun-Poly perfect om te hijsen in een vlaggenmast. Deze zijn beschikbaar in het formaat 150x225 cm en kunnen gebruikt worden om een statement te maken. Of je nu de Engelse vlag wil hijsen bij een groot evenement, een sportwedstrijd of langs de snelweg, met onze mastvlaggen ben je verzekerd van een goede kwaliteit en een mooie uitstraling.

Als je op zoek bent naar een ander formaat of een ander materiaal voor je vlag, neem dan gerust contact met ons op. Wij garanderen altijd de beste kwaliteit en zorgen voor een hoogwaardige afwerking van onze vlaggen, zodat jij lang van je kleurrijke Engeland vlag kunt genieten.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Het belang van goede kwaliteit vlaggen

Vlaggen zijn een belangrijk onderdeel van onze cultuur en geschiedenis en worden vaak gebruikt om emoties en gevoelens uit te drukken, bijvoorbeeld tijdens sportevenementen, politieke bijeenkomsten of nationale feestdagen. Een vlag van goede kwaliteit draagt bij aan de uitstraling van een evenement en kan jarenlang meegaan. Daarom is het belangrijk om te investeren in een vlag van goede kwaliteit.

Een vlag van goede kwaliteit is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en niet snel vervagen of scheuren. Hoogwaardige inkt en printtechnieken worden gebruikt zodat de kleuren helder en levendig blijven, zelfs na langdurig gebruik.

Daarnaast draagt een vlag van goede kwaliteit bij aan een professionele uitstraling en kan het bijdragen aan de zichtbaarheid van een evenement of organisatie. Een vlag die snel scheurt, vervaagt of rafelt, kan een negatieve indruk achterlaten en afbreuk doen aan de uitstraling van jouw evenement.

Verken de geschiedenis van de Engelse vlag

De vlag van Engeland, ook bekend als de St. George's Cross, is een van de oudste nationale vlaggen ter wereld. Het ontwerp bestaat uit een rood kruis op een witte achtergrond en wordt al honderden jaren geassocieerd met Engeland. Hier zijn enkele interessante feiten over de geschiedenis van de Engelse vlag:

  • De vlag van Engeland werd voor het eerst gebruikt in de 12e eeuw tijdens de kruistochten, toen Engelse soldaten een rood kruis op hun witte uniformen droegen als teken van hun deelname aan de heilige oorlogen.
  • In 1188 werd de vlag officieel erkend als de vlag van Engeland tijdens de Derde Kruistocht.
  • De St. George's Cross is vernoemd naar de patroonheilige van Engeland, St. George, die legendarisch een draak versloeg om een prinses te redden.
  • Tijdens de Middeleeuwen werd de Engeland vlag gebruikt als handelsvlag en was het teken van Engelse schepen die handel dreven in de Noordzee en de Middellandse Zee.
  • Tijdens de Tudor-periode werd de vlag van Engeland steeds meer geassocieerd met het koningshuis van Engeland en werd het vaak op paleizen en kastelen gevlogen.
  • Na de Act of Union in 1707 werd de Engelse vlag gecombineerd met de Schotse vlag (de St. Andrew's Cross) om de Union Jack te creëren, die nog steeds de vlag van het Verenigd Koninkrijk is.

Engelse vlag kopen

De Engeland vlag koop je bij DVC. Onze webshop heeft alle wereldvlaggen op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren, zodat je snel kunt genieten van jouw nieuwe vlag. Bovendien kun je de vlag van Engeland gemakkelijk en veilig online kopen via onze website.

Heb je nog vragen over de vlag van Engeland voordat je overgaat tot bestellen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn het makkelijkst bereikbaar via onze online chat, telefoonnummer 031 (0)519 228 228 of via het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wat is de originele Engelse vlag?

De originele Engelse vlag is de St. George's Cross, ook wel bekend als de Engeland vlag of de vlag van St. George. Deze vlag is wit met een rood kruis en is sinds de Middeleeuwen het symbool van Engeland. Het kruis is gebaseerd op de legende van St. George, een Romeinse soldaat die volgens de overlevering een draak versloeg en daarmee het christendom beschermde. Het kruis is een symbool van zijn zwaard.

Waarom heeft Engeland twee vlaggen?

Engeland heeft twee vlaggen omdat het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier landen met elk hun eigen nationale symbolen en identiteit: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. De St. George's Cross is dus de vlag van Engeland. En de Union Jack, de gecombineerde vlag, is de vlag van het Verenigd Koninkrijk.

Klik hier om de vlag van het Verenigd Koninkrijk te bekijken.