Estland vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Op zoek naar de vlag van Estland? Door DVC wordt de vlag van Estland in al haar pracht geleverd. Met de vlag van Estland geef je een extra Estisch tintje aan je huis, bedrijf of evenement. De Estische vlag van DVC heeft een lange levensduur doordat de vlag wind-, water- en UV bestendig is. Ook blijven de kleuren van de vlag mooi en zal onze Estische vlag langdurig sprekend blijven. Wanneer je een Estische vlag zoekt voor langdurig vlagplezier koop je deze bij DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Estland kopen?

Ontdek de vlag van Estland als sfeervolle toevoeging aan een mooie aangelegenheid. De vlag van Estland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Estische vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Estische vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Estische vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Voor een kwalitatieve en mooie Estische vlag ga je naar DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Estische vlag

De vlag van Estland is een horizontale driekleur, dit houdt in dat de vlag is opgebouwd uit drie liggende banen met de kleursamenstelling blauw-zwart-wit. Het blauw staat voor de lucht, de meren en de zee van Estland, ook symboliseert het blauw de nationalistische ideeën van het land. De zwarte kleur in de Estische vlag staat voor de aarde in het thuisland. Het wit in de vlag van Estland staat voor het streven van de bevolking naar geluk en licht.

De Estische vlag komt voort uit de vlag van een Duitse ridderorde, die vlag werd later de vlag van het verenigd Baltisch hertogdom. Deze vlag is wit met een zwart Scandinavisch kruis. In 1860 richtten de studenten van een Baltisch Pruisische afkomst, studerend in Duitsland, een studiegroep op. Deze studievereniging kreeg een vlag gebaseerd op de Franse revolutie in dezelfde kleuren als de huidige Estische vlag. In 1881 richtte een groep Estische studenten een studievereniging op met de huidige Estische vlag als hun vlag. De Estische vlag van deze studenten werd geassocieerd met Estisch nationalisme. Deze Estische vlag werd met de onafhankelijkheidsverklaring in 1918 gebruikt als nationale vlag. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de vlag verboden, eerst door de Russen, daarna door de Duitsers en na de oorlog weer door de Russen. Estland kreeg toen van de Russen een socialistische vlag, rood met een gele hamer en sikkel in de linkerbovenhoek. De huidige vlag werd in 1987 weer gedoogd en kon weer gehesen worden, op 7 augustus 1990 werd het weer officieel de nationale Estische vlag. Dit was iets meer dan een jaar voor de onafhankelijkheid van Estland.

Estische vlag regels

Een Estische vlag als eerbetoon aan Estland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Estische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Estische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Estland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier