Georgische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Georgië, een prachtig land gelegen tussen Europa en Azië, herbergt een indrukwekkende nationale vlag die zijn rijke geschiedenis weerspiegelt. De officiële vlag van Georgië, ook wel bekend als de Vijfkruisvlag, is een ware blikvanger met zijn vijf rode kruizen op een heldere witte achtergrond. Deze iconische Georgië vlag diende eerder als symbool voor het middeleeuwse Georgische koninkrijk en wordt tegenwoordig ook gebruikt door de politieke partij Verenigde Nationale Beweging. Wil jij deze betekenisvolle vlag van Georgië kopen? Bij DVC, dé vlaggenspecialist, kun je nu de Georgische vlag bestellen en zo je liefde voor dit prachtige land tonen.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende materialen voor onze vlaggen

Bij DVC bieden we een scala aan vlaggen van hoogwaardige materialen om aan al je wensen te voldoen. Ontdek de verscheidenheid aan materialen die we aanbieden, zodat je de perfecte Georgische vlag kunt kiezen die past bij jouw behoeften en voorkeuren.

  • Acetaatzijde: voor tafelvlaggen is Acetaatzijde een uitstekende keuze. Dit duurzame materiaal biedt een elegante glans en een zijdezacht gevoel, waardoor je tafelvlaggen er prachtig uitzien en een luxe uitstraling hebben.
  • Spun-Poly: voor gevelvlaggen en mastvlaggen is Spun-Poly een geweldige optie. Dit materiaal staat bekend om zijn stevigheid en duurzaamheid, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Met Spun-Poly vlaggen kun je rekenen op een langdurige en levendige presentatie van je vlag.

Bij DVC kun je deze materialen eenvoudig kiezen in onze handige online configurator. Met slechts een paar klikken kun je de gewenste Georgië vlag selecteren en de materialen aanpassen aan jouw specifieke wensen. Zo kun je er zeker van zijn dat je de perfecte Georgische vlag krijgt die volledig aansluit bij jouw behoeften.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Hoe behoud je de kwaliteit van jouw Georgische vlag?

Om de kwaliteit van jouw Georgische vlag te behouden, zijn hier enkele belangrijke tips:

  • Regelmatige inspectie: controleer de vlag regelmatig op slijtage of schade.
  • Delicate reiniging: was de vlag indien nodig met milde zeep en koud water. Gebruik geen bleekmiddel.
  • Juiste ophanging: hang de vlag altijd op een geschikte hoogte om te voorkomen dat deze over de grond sleept.
  • Bescherming bij slecht weer: haal de vlag tijdelijk binnen tijdens stormachtig weer om schade te voorkomen.
  • Bewaar de vlag op een droge plaats: vermijd vochtige omgevingen om schimmel- en schimmelvorming te voorkomen.

Met deze eenvoudige maar effectieve zorgmaatregelen kun je de kwaliteit en levensduur van jouw Georgië vlag behouden, zodat deze altijd in optimale staat blijft.

De vlag van Georgië en zijn historische betekenis

De vlag van Georgië, ook wel bekend als de Vijfkruisvlag, heeft een rijke historische betekenis die teruggaat tot het middeleeuwse Georgische koninkrijk. Deze nationale vlag bestaat uit vijf rode kruizen op een witte achtergrond, een variant van het Jeruzalemkruis. Het meest prominente element is het Sint-Joriskruis, een groot rood kruis dat alle zijden van de vlag raakt, omgeven door vier bolnur-katskhuri kruizen in dezelfde kleur.

Na bijna 500 jaar andere vlaggen te hebben gebruikt, werd de huidige vlag van Georgië in januari 2004 in gebruik genomen na de rozenrevolutie van 2003. Deze historische gebeurtenis markeerde niet alleen een keerpunt in de politieke geschiedenis van het land, maar ook in het gebruik van de nationale symbolen.

Tussen 1921 en 1991, als onderdeel van de Sovjet-Unie, had Georgië verschillende vlaggen die gebaseerd waren op het rood van de vlag van de Sovjet-Unie. Deze vlaggen waren voorzien van symbolen die de socialistische Sovjetrepubliek Georgië vertegenwoordigden, zoals de gouden Cyrillische letters SSRG en later de Georgische afkorting SSSR.

Bij de onafhankelijkheid in 1991 werd de oorspronkelijke vlag van Georgië hersteld, die eerder werd gebruikt tussen 1918 en 1921. Echter, na de rozenrevolutie werd in 2004 besloten om terug te grijpen naar de middeleeuwse Georgische vlag als het officiële symbool van het land. Deze Georgië vlag werd ook aangenomen als het officiële symbool van de politieke partij Verenigde Nationale Beweging, opgericht door Micheil Saakasjvili.

Georgische vlag kopen

Bij DVC is het eenvoudig en snel om de vlag van Georgië naar jouw wens te kopen. Wij zijn trots op de hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid van onze vlaggen, die we aanbieden uit een uitgebreide voorraad van vlaggen uit de hele wereld. Met onze snelle levering garanderen we dat je binnen twee werkdagen kunt genieten van jouw nieuwe Georgische vlag.

Bij ons staat Friese transparantie hoog in het vaandel. Heb je nog vragen voordat je tot bestellen overgaat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze vlaggenspecialisten staan klaar om je persoonlijk advies te geven via onze online chat, telefonisch op 031 (0)519 228 228, of via het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet de vlag van Georgië eruit?

De vlag van Georgië bestaat uit een witte rechthoek met in het midden een groot rood kruis dat alle vier de zijden van de Georgië vlag raakt. In de vier kwadranten staan vier bolnur-katskhuri kruizen (ook bekend als Georgische kruizen) van dezelfde kleur als het grote kruis. Het ontwerp van de vlag is gebaseerd op het Jeruzalemkruis en staat ook bekend als de Vijfkruisvlag.

Waar ligt Georgië?

Georgië is gelegen in het oostelijke deel van Europa, aan de oostelijke kust van de Zwarte Zee. Het land grenst aan Rusland in het noorden en noordoosten, aan Turkije en Armenië in het zuiden, aan Azerbeidzjan in het zuidoosten, en aan de autonome republieken Abchazië en Zuid-Ossetië in het noordwesten. Met zijn strategische ligging tussen Europa en Azië bevindt Georgië zich op een belangrijk kruispunt van culturen en handelsroutes.

Bekijk hier de Russische vlag