Georgische vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Georgische vlag, ook wel de vijfkruisvlag genoemd, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Georgië voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd. Door de jarenlange ervaring van DVC is de vlag van Georgië kleurecht, wind-, water- en UV bestendig. Het sterke vlaggendoek zorgt ervoor dat de sprekende kleuren van de Georgische vlag lang mooi blijven. Wanneer je voor een Georgische vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Georgië kopen?

Op zoek naar een Georgische vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Georgische vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Georgië is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Georgische tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Georgische vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je Georgische vlag? Kies voor de vlag van Georgië van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Georgische vlag

De vlag van Georgië heeft een witte achtergrond met een rood kruis waardoor er vier witte delen ontstaan. In elk van deze vier witte delen staat in het midden weer een kruisje. Een variant van deze vorm heet het Jeruzalem kruis die gebruikt wordt in het christendom.

De eerste Georgische vlag kwam in de tijd van de vroege middeleeuwen toen het vorstendom van Iberia de vlag hees op het gebied wat nu Georgië is. De Vlag van dat vorstendom was wit met een rood kruis, hetzelfde kruis als Engeland alleen dan in een donkerdere tint rood. Tegelijkertijd had het koninkrijk van Abkazia een vlag met op de linkerhelft de huidige vlag van Georgië en op de rechterhelft een wit vlak met vier diagonale groene strepen. Ten tijde van het koninkrijk van Georgië is eerst de vlag met de witte achtergrond met het rode kruis gebruikt en later in de 13e eeuw werd een Jeruzalem kruis gebuikt. Na de val van het koninkrijk was er geen centrale vlag meer tot het koninkrijk van Kartli-Kakheti, die een zwarte vlag met een wit kruis voerde. In 1801 werd het koninkrijk van Kartli-Kakheti overgenomen door het Russische rijk en pas in 1918 kreeg Georgië weer een eigen vlag. De democratische republiek Georgië had een donkerrode vlag met in de linkerbovenhoek twee kleine banen in het zwart en wit. Deze vlag was maar drie jaar in gebruik, want in 1921 werd de democratische republiek opgenomen in Georgische Socialistische Sovjet-Republiek en maakte deel uit van de Sovjet-Unie. Door de invloed van het communisme van de Sovjet-Unie waren er van 1921 tot 1990 verschillende rode vlaggen. In 1991 werd de donkerrode vlag in ere herstelt. In 2004 werd teruggegrepen op een nog oudere vlag uit de tijd van de middeleeuwen en dat is nog steeds de nationale vlag van Georgië.

Georgische vlag regels

Een Georgische vlag als eerbetoon aan Georgië hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Georgische vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Georgische vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Georgië online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier