Ierse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC bieden we met trots de hoogste kwaliteit Ierse vlag aan, gemaakt van duurzame materialen en zorgvuldig geproduceerd, zodat je deze vlag met trots kunt tonen. Of het nu voor persoonlijk gebruik is of voor een evenement, de Ierland vlag is een prachtige manier om je verbondenheid met Ierland te tonen. Bestel nu de vlag van Ierland bij DVC en ontvang deze snel en veilig bij jou thuis!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

De verschillende afwerkingsopties voor de Ierse vlag

Bij DVC kun je verschillende afwerkingsopties kiezen als je een vlag bestelt. Wij bieden diverse afwerkingsopties aan bij het bestellen van een vlag, zodat je de vlag kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften en gebruik, omdat elke situatie een andere vlag vereist. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 • Formaten: onze Ierland vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van klein tot groot. Zo hebben we bijvoorbeeld tafelvlaggen, gevelvlaggen, bootvlaggen en mastvlaggen in ons assortiment. Of je nu een kleine vlag nodig hebt voor binnengebruik of een grote vlag voor buitengebruik, bij DVC vind je altijd de juiste maat.
 • Materialen: wij bieden verschillende materialen aan voor onze Ierland vlaggen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Bijvoorbeeld vlaggen van Spun-Poly en acetaatzijde. Spun-Poly is sterk en duurzaam en geschikt voor buitengebruik zoals voor de gevel-, boot-, en mastvlaggen. Acetaatzijde gebruiken wij voor onze tafelvlaggen, een duurzaam materiaal geschikt voor binnengebruik.
 • Afwerkingen: om de vlag van Ierland eenvoudig te bevestigen, bieden wij diverse afwerkingsopties aan. Voor onze gevel- en bootvlaggen kun je kiezen uit afwerkingen met kopband, lusje en koord. Onze mastvlaggen maken wij gebruik van kopband en clips voor gemakkelijk hijsen. Daarnaast kunnen wij ook de vlag voorzien van een zoom, voor extra stevigheid en een mooie afwerking.
 • Zelf samenstellen: wil je graag zelf jouw Ierland vlag samenstellen? Dat kan gemakkelijk met onze online tool. Hierin kun je kiezen uit verschillende materialen, formaten, afwerkingen en aantallen. Zo ben je verzekerd dat jouw vlag precies naar wens is.
Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Het productieproces van de vlag van Ierland

Bij DVC produceren wij de vlag van Ierland met de grootste zorg en aandacht voor detail. Wij maken onze vlaggen met behulp van duurzame materialen en hoge kwaliteit machines.

 • Het productieproces begint met het ontwerpen van de vlag. Daarna wordt het ontwerp overgebracht op een fijnmazig gaas dat gespannen is over een frame. Dit gaas wordt voorbereid door een lichtgevoelige emulsie aan te brengen. Hierdoor wordt het gaas op sommige plaatsen lichtdoorlatend en op andere plaatsen niet. Dit is nodig om de kleuren één voor één op de vlag te drukken.
 • Het drukproces begint door de zeef boven op het doek te plaatsen en inkt op de zeef aan te brengen. Vervolgens wordt de inkt door de open delen van de zeef op de vlag gedrukt. Dit proces wordt herhaald voor elk kleurvlak van het ontwerp totdat het volledige ontwerp op de vlag is gedrukt.
 • Na het drukken wordt de vlag gedroogd, gefixeerd en eventueel gestreken om de kleuren te fixeren en de vlag er mooi uit te laten zien. De vlag wordt vervolgens geconfectioneerd waarbij de vlag volledig wordt afgewerkt en ready-to-go is. Als laatste wordt de vlag nog gecontroleerd op de kwaliteit en wordt deze opgevouwen om hem zo mooi mogelijk te houden.

Geschiedenis van de Ierse vlag

De vlag van Ierland, ook wel bekend als de 'Tricolour', is een belangrijk symbool van de Ierse identiteit en nationale trots. De vlag heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Ierse opstand tegen de Britse overheersing in 1848. De vlag bestaat uit drie gelijke verticale banen in de kleuren groen, wit en oranje, elk met een specifieke betekenis. Hieronder staan de belangrijkste punten opgesomd:

 • De Ierse vlag werd voor het eerst ontworpen en in gebruik genomen in 1848 tijdens de Ierse opstand tegen de Britse overheersing.
 • De groene kleur staat voor het katholieke Ierland, het oranje voor het protestantse Ierland en het wit symboliseert de hoop op vrede en eenheid tussen deze twee bevolkingsgroepen.
 • Het ontwerp was geïnspireerd op de Franse Tricolore en werd ontworpen door de Ierse nationalist Thomas Francis Meagher.
 • Het dragen of tonen van de vlag werd verboden door de Britse autoriteiten na de opstand.
 • Tijdens de Ierse onafhankelijkheidsoorlog (1919-1921) werd de Tricolour de officiële vlag van de Ierse Republiek en na de onafhankelijkheid van Ierland in 1922 werd de vlag opgenomen in de grondwet van het land en werd het de nationale vlag van Ierland.
 • Sindsdien heeft de vlag een belangrijke rol gespeeld in de Ierse geschiedenis en cultuur, en wordt deze nog steeds gebruikt als symbool van de Ierse identiteit en nationale trots. Het is te zien bij publieke evenementen, waaronder sportwedstrijden, en wordt vaak gedragen tijdens protesten en marsen.

Ierse vlag kopen

DVC heeft alles in huis voor de aankoop van een Ierse vlag! De Ierland vlag is een belangrijk symbool van de Ierse identiteit en nationale trots, en wij begrijpen dat het voor jou belangrijk is om deze op een goede manier te tonen. Bij ons ben je verzekerd van de beste kwaliteit en langdurige levensduur van de vlag.

Onze specialisten staan voor je klaar via telefoon, chat of het contactformulier om jou persoonlijk advies te geven. Bij DVC bieden we jou de beste service en snelle levering! Bestel nu jouw Ierland vlag bij DVC en profiteer van onze voordelen!

Veelgestelde vragen

Welke vlag lijkt op de vlag van Ierland?

Er zijn verschillende vlaggen die op de Ierse vlag lijken, maar de meest vergelijkbare vlag is de Ivoorkust vlag. Deze vlag heeft dezelfde drie verticale strepen in de kleuren oranje, wit en groen, maar in een andere volgorde: eerst oranje, dan wit en dan groen. Het belangrijkste verschil is dat de Ivoorkust vlag een oranje streep heeft in plaats van een groene, terwijl de Ierse vlag een groene streep heeft in plaats van een oranje. Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze vlaggen op elkaar lijken, ze niet hetzelfde zijn en elk hun eigen betekenis en symboliek hebben.

Wat zijn de kleuren van de Ierse vlag?

De vlag van Ierland, ook wel de 'Tricolour' genoemd, heeft drie verticale even grote banen in de kleuren groen, wit en oranje. De groene kleur staat voor het katholieke Ierland, het oranje voor het protestantse Ierland en het wit symboliseert de hoop op vrede en eenheid tussen deze twee bevolkingsgroepen. De Ierse vlag is een belangrijk symbool van de Ierse identiteit en nationale trots en wordt nog steeds gebruikt bij veel publieke evenementen en gelegenheden in Ierland.