Ierse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Opzoek naar een Ierse vlag met een sprekende uitstraling? Bij DVC wordt de vlag van Ierland met kwalitatieve materialen en uitstekende druktechnieken geproduceerd. De vlag van Ierland voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door ons met aandacht geproduceerd. De Ierse vlag van DVC is kleurecht, wind-, water- en UV bestendig voor gegarandeerd vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Ierland kopen?

De vlag van Ierland als symbool van verbinding voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Ierse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Ierse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Ierse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Wil jij lang plezier hebben van jouw Ierse vlag? Koop deze dan bij DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Ierse vlag

De huidige Ierse vlag is een verticale driekleur, dit betekent dat de vlag bestaat uit drie staande banen met drie verschillende kleuren. De kleursamenstelling bestaat uit groen, wit en oranje. Het groen staat voor de oudere Gaelische traditie, dit waren de katholieken. Het oranje staat voor de aanhangers van Willem van Oranje, dit waren de protestanten. Het wit dat de groene en oranje band verbindt, staat voor de vrede tussen groen en oranje.

De eerste Ierse vlag stamt uit het jaar 1783. De vlag van Ierland was destijds een witte vlag met een diagonaal rood kruis, deze vlag is ook wel bekend als de vlag van Sint-Patrick. Sint-Patrick is de beschermheilige van Ierland. De vlag van Sint-Patrick is sinds de eenwording van Groot-Brittannië terug te vinden in de vlag van het Verenigd Koninkrijk. Tot op de dag van vandaag is de vlag van Sint-Patrick een populaire vlag, zo wordt deze vlag ook gehesen tijdens St. Patrick’s Day. De huidige Ierse vlag komt het eerst voor in 1848 en is gebaseerd op de Franse driekleur. De Ierse vlag werd een nationaal symbool tijdens de Paasopstand van 1916. Toen Ierland een vrijstaat werd in 1922 werd de vlag aangenomen, toch werd de Ierse vlag pas 15 jaar later opgenomen in de grondwet. Dit gebeurde toen de Ierse Vrijstaat werd veranderd in de moderne Republiek Ierland.

In Noord-Ierland wordt de Ierse vlag niet officieel gebruikt, dit heeft als oorzaak dat dit deel van het eiland behoord tot het Verenigd Koninkrijk. De vlag van Ierland wordt door de Ierse nationalisten in Noord-Ierland echter wel graag in beeld gebracht. Door de rest van de bevolking in Noord-Ierland wordt de Ierse vlag gezien als symbool van verdeling. Deze opvatting over verdeling is echter in strijd met de originele gedachte van de verbinding en vrede.

Ierse vlag regels

Een Ierse vlag als eerbetoon aan Ierland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Ierse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Ierse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Ierland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier