Japanse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Wanneer je op zoek bent naar de Japanse vlag, met als Japanse naam Hinomaru wat zonneschijn betekent, ben je bij DVC aan het juiste adres. De vlag van Japan voor in de vlaggenmast, aan de gevel, op de boot of op de tafel wordt door DVC met zorg gemaakt en geleverd Wanneer je voor een Japanse vlag van DVC kiest, kies je voor langdurig vlagplezier!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Japan kopen?

Op zoek naar een Japanse vlag voor thuis, je bedrijf, een evenement of andere aangelegenheid? Ontdek de Japanse vlag met de langste levensduur van DVC. De vlag van Japan is gemaakt van het sterke vlaggendoek Spun-Poly: speciaal polyesterweefsel dat 20% langer mee gaat dan andere doeksoorten. De Japanse tafelvlag wordt gemaakt van het materiaal Acetaat-zijde. Door onze jarenlange ervaring in het bedrukken van vlaggen met hoogwaardige materialen, zowel met zeefdruk als digitale print, garanderen wij de beste kwaliteit! Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, een lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Japanse vlag voor in de mast is voorzien van kopband en clips voor een eenvoudige bevestiging in de vlaggenmast. Lang genieten van je eigen Japanse vlag? Kies voor de vlag van Japan van DVC!

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Geschiedenis van de Japanse vlag

De Japanse vlag heeft een eenvoudig, maar herkenbaar ontwerp. De vlag die in het Japans Nisshōki of Hinomaru wordt genoemd bestaat uit een rode cirkel geplaatst op een witte achtergrond. De rode cirkel staat symbool voor de zon. Een legende stelt dat de oorsprong van de vlag van Japan teruggaat tot de 13e eeuw, dit was in de tijd van de Mongoolse invasie van Japan. Het verhaal gaat dat er een witte vlag met daarop een rode cirkel werd aangeboden aan de Japanse keizer door een priester. Deze priester was boeddhistisch en zijn naam was Nichiren. Deze vlag werd beschouwd als afstammeling van de Japanse godin van de zon Amaterasu.

Ook zijn er bronnen dat de witte vlag met de rode cirkel al werd gebruikt ten tijde van de 12e eeuw bij confrontaties tussen de Tairaclan en samoerai van de Minamotoclan. De vlag werd later in de 15e tot 17e eeuw door veel partijen die streden gevoerd als militaire banier. De vlag werd pas op 7 augustus 1854 de officiële vlag voor handelsschepen, dit omdat in dat jaar de handel met het Westen werd toegestaan. Vanaf 1868 werd de vlag de facto gebruikt als nationale Japanse vlag. Op 27 januari in het jaar 1870 werd de vlag officieel als marinevaandel aangenomen. Toch duurde het nog enkele jaren voordat de vlag officieel de nationale vlag van Japan werd, dit gebeurde namelijk pas in 1999. In dit jaar werden ook de officiële verhoudingen en afmetingen vastgesteld, de cirkel staat precies in het midden en de diameter van deze cirkel is drie vijfde van de hoogte van de vlag.

Japanse vlag regels

Een Japanse vlag als eerbetoon aan Japan hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Japanse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Japanse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Japan online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier