Letse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC bieden wij met trots de Letse vlag aan van hoogwaardige kwaliteit. De vlag van Letland is een van de oudste nationale vlaggen ter wereld en bestaat uit een horizontale rode en witte band met een kleine zwarte streep aan de onderkant van de rode band. Deze kleuren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar hebben ook een rijke symbolische betekenis voor de Letse cultuur en geschiedenis. Wil jij de vlag van Letland met trots en duurzaamheid tonen? Dan ben je bij DVC goed terecht!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Kies jouw favoriete afwerking en materiaal

Bij DVC begrijpen we dat elke situatie vraagt om een andere vlag. Daarom bieden wij verschillende materialen en afwerkingen aan voor onze Letland vlaggen. Zo kun je kiezen uit de volgende materialen:

 • Spun-Poly: dit is het sterkste vlaggendoek dat er is en daarom geschikt voor gebruik in de mast, aan de gevel of op de boot.
 • Acetaatzijde: dit materiaal gebruiken we voor onze tafelvlaggen. Acetaatzijde staat bekend om zijn duurzaamheid en glanzende uitstraling.

Naast de keuze in materialen, kun je bij ons ook kiezen uit verschillende soorten vlaggen, elk geschikt voor een andere situatie:

 • Tafelvlag: perfect voor op tafel in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens beurzen.
 • Bootvlag: ideaal om op te vallen met je boot op het water.
 • Gevelvlag: geschikt voor buiten aan de gevel van je huis of bedrijfspand.
 • Mastvlag: om te hijsen in een vlaggenmast, bijvoorbeeld bij een evenement, festival of langs de weg.

Onze Letland vlaggen worden met zorg afgewerkt voor een eenvoudige bevestiging. Zo worden onze bootvlaggen en gevelvlaggen hoogwaardig afgewerkt met een kopband, koord en lusje en de mastvlaggen met een kopband en clips.

Online tool

Wil je graag zelf jouw Letse vlag samenstellen? Maak dan gebruik van onze online tool waarin je kunt kiezen uit verschillende materialen, formaten, afwerkingen en aantallen. Bij DVC ben je verzekerd van topkwaliteit en heldere kleuren, zodat je lang van jouw vlag kunt genieten.

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De productie van Letse vlaggen

Bij DVC produceren wij de vlaggen van Letland met behulp van hoogwaardige zeefdruktechnieken. Onze vlaggen maken we met gebruik van duurzame materialen en worden met de grootste zorg geproduceerd.

Nadat de vlaggen zorgvuldig zijn ontworpen gaan onze vakmensen aan de slag met het produceren van de vlaggen. Dit gebeurt door middel van zeefdruk, een techniek waarbij de kleuren één voor één op de vlag worden gedrukt. Hierdoor ontstaat er een helder en levendig resultaat, dat lang mooi blijft. Het zeefdruk proces gaat als volgt:

 • Stap 1 Voorbereiding: het ontwerp van de vlag wordt overgebracht op een fijnmazig gaas dat gespannen is over een frame. Dit gaas wordt ook wel het raam genoemd. Vervolgens wordt de zeef voorbereid door een lichtgevoelige emulsie aan te brengen, waardoor het gaas op sommige plaatsen lichtdoorlatend wordt en op andere plaatsen niet.
 • Stap 2 Drukken: nu wordt de vlag gedrukt. De zeef wordt bovenop het doek geplaatst en er wordt inkt op de zeef aangebracht. De inkt wordt vervolgens door de open delen van de zeef op de vlag gedrukt. Dit proces wordt herhaald voor elk kleurvlak van het ontwerp totdat het volledige ontwerp op de vlag is gedrukt.
 • Stap 3 Afwerking: de vlag wordt gedroogd, gefixeerd en eventueel gestreken om de kleuren te fixeren en de vlag er mooi uit te laten zien. Hierna wordt de vlag geconfectioneerd waarbij de vlag volledig wordt afgewerkt en ready-to-go is. Als laatste wordt de vlag nog gecontroleerd op de kwaliteit en wordt hierna opgevouwen om hem zo mooi mogelijk te houden.

De symboliek achter de Letse vlag

De Letland vlag is een belangrijk nationaal symbool van Letland. Het ontwerp van de vlag van Letland is eenvoudig maar betekenisvol, met drie horizontale banen in de kleuren rood, wit en rood.

 • Rood staat voor moed en het bloed van Letse strijders die hebben gevochten voor onafhankelijkheid
 • Wit symboliseert de zuiverheid en rechtvaardigheid van het Letse volk.

Het ontwerp van de Letse vlag is geïnspireerd op de Letse Volksopstand van 1863 tegen de Russische overheersing. De Letland vlag werd voor het eerst geïntroduceerd in 1918, toen Letland onafhankelijk werd. Na de Tweede Wereldoorlog werd Letland echter bezet door de Sovjet-Unie en werd de vlag van Letland verboden.

Pas in 1990, tijdens de onafhankelijkheidsbeweging, werd de vlag opnieuw gehesen. Sinds de onafhankelijkheid van Letland in 1991 heeft de Letland vlag een prominente plaats in het openbare leven en wordt deze op veel officiële gelegenheden getoond.

Het protocol voor het gebruik van de vlag is strikt gereguleerd in Letland en de vlag wordt getoond op belangrijke nationale feestdagen, zoals de onafhankelijkheidsdag en de Letse Republiek Dag. De vlag siert ook openbare gebouwen, straten en pleinen tijdens deze vieringen. De vlag van Letland is een belangrijk symbool van de Letse geschiedenis en cultuur en wordt met veel respect behandeld door de inwoners van Letland.

Letse vlag kopen

Als jij de vlag van Letland wilt kopen, ben je bij DVC verzekerd van de beste kwaliteit en langdurige levensduur van de vlag. Daarnaast bieden wij ook de beste service aan, twijfel dus niet om contact op te nemen indien je vragen hebt!

Onze specialisten staan voor je klaar via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier voor persoonlijk advies. Bestel nu jouw Letse vlag bij DVC en profiteer van onze voordelen!

Veelgestelde vragen

Wat betekent de vlag van Letland?

De nationale vlag van Letland dient als officiële vlag. Drie horizontale rode, witte en rode strepen lopen over de lengte van de vlag van boven naar beneden. De witte streep is daarbij aanzienlijk nauwer dan de twee rode strepen. Volgens de legende zijn de kleuren afkomstig van materiaal waarmee een leider was gewikkeld die tijdens een gevecht in 1280 was gestorven. Dit ontwerp wordt toegeschreven aan het bloed. Sommigen beweren dat de vlag eerder staat voor de kracht van het Letse volk om hun onafhankelijkheid te behouden.

Waarom lijkt de vlag van Oostenrijk op de Letse vlag?

Hoewel de twee vlaggen qua uiterlijk op elkaar lijken, zijn er geen historische of culturele banden tussen de landen die de gelijkenis kunnen verklaren. De Oostenrijkse vlag werd voor het eerst aangenomen in 1230, terwijl de Letse vlag pas in 1918 werd geïntroduceerd bij de onafhankelijkheidsverklaring van Letland. Het is mogelijk dat de gelijkenis simpelweg toeval is, en dat de ontwerpers van de vlag zich niet bewust waren van de Oostenrijkse vlag.

Bekijk de vlag van Oostenrijk hier