Letse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Op zoek naar een Letse vlag voor je bedrijf, een evenement of een andere aangelegenheid? Bij DVC ben je aan het juiste adres. De vlag van Letland wordt door ons in vele verschillende formaten met zorg gemaakt en geleverd. De Letse vlag is bestendig tegen wind, water en UV licht door onze jarenlange ervaring in het produceren van vlaggen. De sprekende kleuren van de Letse vlag van DVC zijn 100% kleurecht. Voor langdurig gebruik van een Letse vlag kies je voor een vlag van Letland van DVC!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Samenstellen en bestellen

Vlag van Letland kopen?

Ontdek de Letse sfeer met een vlag van Letland van DVC! De vlag van Letland voor in de vlaggenmast, aan de gevel of op de boot wordt door DVC geleverd van het sterke vlaggendoek Spun-Poly, dit speciale polyesterweefsel gaat 20% langer mee dan andere doeksoorten. De tafelvlag wordt gemaakt van Acetaat-zijde, deze Letse vlag bestaat dus uit 100% polyester. De Letse vlag voor de tafel, boot of gevel van DVC zijn van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij garanderen door jarenlange ervaring met het bedrukken van vlaggen, zowel zeefdruk als digitaal. Bij DVC gebruiken we alleen hoogwaardige materialen. Onze vlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met een kopband, lusje en koord voor eenvoudig en comfortabel gebruik. De Letse vlaggen voor vlaggenmasten vanaf 5 meter zijn voorzien van een kopband en clips voor het eenvoudig hijsen van de vlag. Wanneer je lang wil genieten van een kwalitatieve Letse vlag koop je de vlag van Letland bij DVC!

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel of Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, beiden brandvertragend B1
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

De geschiedenis van de Letse vlag

De huidige Letse vlag heeft een kastanjebruine achtergrond met hierin een horizontale witte baan in het midden. Laat in de dertiende eeuw wordt voor het eerst een rood-wit-rode vlag gehesen in het gebied wat wij nu kennen als Letland. Volgens de legende zou er een witte doek gewikkeld zijn om een stervende leider met heftige bloedingen, het witte doek werd doordrongen met bloed en kleurde deels rood. Bij de volgende veldslag werd dit doek gehesen als strijdvlag, deze veldslag werd gewonnen. Na deze overwinning werd de rode vlag met hierin een witte streep gehesen als nationale vlag.

Na de Eerste Wereldoorlog zou Letland een deelrepubliek van Rusland worden, echter moest de tsaar van Rusland in februari 1917 aftreden en werd Letland een zelfstandige republiek. Vanwege de bovengenoemde mythe werd er gekozen voor een rood-wit-rode vlag als nationale Letse vlag. De Letse vlag leek met dit ontwerp echter veel op de Oostenrijkse vlag, om deze reden werd de rode kleur op de Letse vlag donkerder en de witte baan smaller. De rode kleur werd dus vervangen door kastanjebruin. Tijdens het bezet in de Tweede Wereldoorlog door de Sovjet-Unie en korte tijd door Duitsland werd de Letse vlag verboden. Na de Tweede Wereldoorlog werd Letland een deelrepubliek van Rusland en kregen ze een rode vlag met een hamer en een sikkel in het geel, hierboven stond in gouden letters de afkorting van het land. Op 27 februari 1990 werd Letland weer een onafhankelijke Republiek en werd de kastanjebruine vlag met witte baan in ere hersteld. Tot op de dag van vandaag is het openbaar tonen van de vlag uit de tijd van de Sovjet-Unie verboden.

Letse vlag regels

Een Letse vlag als eerbetoon aan Letland hoort 's nachts niet buiten te hangen. Het hijsen van de Letse vlag gebeurt dan ook bij zonsopgang, het neerhalen bij zonsondergang. Wil je meerdere wereldvlaggen naast elkaar hangen? Gebruik landenvlaggen van dezelfde afmeting of hang ze op gelijke hoogte. De belangrijkste landenvlag - in Nederland de Nederlandse vlag - krijgt altijd een ereplaats. Met behulp van de eerste letter van de Franse namen van de betrokken landen kun je de rangorde bepalen. Lees meer over de vlagregels.

Waarom een Letse vlag kopen bij DVC?

  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit met de langste levensduur.
  • Alle wereldvlaggen liggen bij DVC op voorraad. Hierdoor kunnen wij binnen twee werkdagen leveren.

Koop de vlag van Letland online via de webshop van DVC. Heb je vragen of advies nodig dan helpen wij jou graag via 031 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier