Drentse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Bij DVC ben je op het goede adres voor een Drentse vlag van de beste kwaliteit! Wij zijn dé specialist in vlag en doek sinds 1936, een betere vlag vind je niet. De vlag van Drenthe is te herkennen aan de kleuren rood en wit en de zwarte kasteeltoren in het midden met daarnaast zes rode sterren.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Voor elke locatie een Drentse vlag

DVC kan de vlag van Drenthe onder andere leveren in verschillende tafelvlag varianten. Daarnaast heb je een ruime keuze uit bijpassende standaards. Vlag Drenthe leveren wij ook in bootvlaggen. Een vlag voor een boot aan boord is een belangrijk herkenningsteken. De bootvlag vangt veel wind en daarom bedrukken wij de Drenthe vlag op een stevig polyester breisel. Dit soort materiaal is geschikt voor verschillende weersomstandigheden en kreukt niet. Natuurlijk ontbreken gevelvlaggen niet bij DVC! Sterker nog, DVC is specialist in het bedrukken van gevelvlaggen. Bij ons vind je een gevelvlag voor elk moment! Bij DVC is het ook mogelijk om vlag Drenthe als mastvlag te bestellen. Oftewel, je kan bij ons terecht voor een Drentse vlag voor elke locatie!

Onze materialen

Zoals hierboven benoemd is, hebben we voor elke locatie en elke toepassing wel een Drentse vlag. Of het nou gaat om een kleine vlag voor op tafel of een grote vlag voor naast je bedrijfspand, bij ons vind je ze allemaal! Onze vlaggen leveren we als:

  • Tafelvlag: gemaakt van 100% polyester acetaat zijde.
  • Bootvlag: gemaakt van doeksoort Spun-Poly.
  • Gevelvlag: gemaakt van doeksoort Spun-Poly.
  • Mastvlag: gemaakt van doeksoort Spun-Poly.

Doeksoort Spun-Poly wordt gebruikt bij zeefdruk techniek. Het is het sterkste vlaggendoek dat verkrijgbaar is en is onder andere geschikt voor bootvlaggen. Boten vangen namelijk veel wind. Daarnaast is Spun-Poly van wind- en weerbestendige kwaliteit en daarom kan je zorgeloos je Drentse gevelvlag en mastvlag laten hangen bij slecht weer. Pas wel op met wind boven windkracht 6, dan adviseren we je de vlag neer te halen. Het allergrootste voordeel is dat Spun-Poly 20% langer meegaat dan andere doeksoorten. Daardoor heeft de Drenthe vlag een lange levensduur.

Hoe ziet de Drenthe vlag eruit?

De Drenthe vlag is te herkennen aan de witte en rode kleuren. Dit zijn de traditionele Saksische kleuren en de kleuren van het aartsbisdom Utrecht. In Utrecht berustte lange tijd het bestuur van Drenthe toen dit gebied nog deel uitmaakte van het Oversticht. Op de Drenthe vlag zijn zes sterren afgebeeld. Deze sterren symboliseren de zes dingspelen:

  • Zuidenveld
  • Oostermoer
  • Noordenveld
  • Rolde
  • Beilen
  • Diever

Daarnaast is dit een verwijzing naar de Ster van Bethlehem. Maria wordt namelijk in het wapen van Drenthe afgebeeld.

Op vlag van Drenthe is ook een toren weergegeven. Deze toren verwijst naar het Kasteel van Coevorden van waaruit de burggraven van Coevorden namens de Bisschop van Utrecht de wet handhaafden. Een tijd later werd dit gedaan door drosten die namens de aartsbisschop regeerden. De kleur zwart is gekozen uit esthetische overwegingen: De kleur contrasteert goed met de witte achtergrond.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.5
2 reviews
Deel jouw ervaring
Geert Rutgers

goed

Gonnie

Top!

Koop nu een Drentse vlag!

Op een betere plek dan bij DVC kan je jouw Drentse vlag niet bestellen. DVC is dé zeefdrukker van Nederland en de enige in Nederland met een grote zeefdruk productie! Je bent verzekert van een vlag van Drenthe van de beste kwaliteit.

Mocht je nog vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij staan u graag te woord. Je kan ons mailen via webteam@dvc.nl of contact opnemen via telefoonnummer +31 (0)519 228 228.