Groningse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Ben jij op zoek naar een Groningse vlag? DVC levert altijd in de beste kwaliteit! Tevens is DVC dé specialist in vlag en doek sinds 1936. Een betere vlag kun je je niet wensen. De vlag Groningen valt te herkennen aan het groen op witte kruis en de rood met blauwe vlakken.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Onze verschillende soorten vlaggendoek

Wil jij een Groningen vlag kopen? DVC is al meer dan 85 jaar specialist in het bedrukken van doek. Ook een Groningse vlag ligt bij ons op voorraad! Je kunt de Groningen vlag bestellen in de volgende uitvoeringen:

 • Een tafelvlag, gemaakt van Acetaat zijde.
 • Een bootvlag, gemaakt van Spun-Poly.
 • Een gevelvlag, gemaakt van Spun-Poly.
 • Een mastvlag, gemaakt van Spun-Poly.

Weer of geen weer, je Groningen vlag blijft intact. De vlag van provincie Groningen is gemaakt van Spun-Poly. Spun-Poly is van wind- en weerbestendige kwaliteit en het sterkste vlaggendoek dat verkrijgbaar is. Een bijkomend voordeel is dat Spun-Poly 20% langer meegaat dan andere doeksoorten. Zo geniet je extra lang van je vlag Groningen!

De bootvlag en gevelvlag zijn afgewerkt met een kopband, lusje en koord. Zo hang je de vlag makkelijk aan de boot of vlaggenstok. De mastvlag is afgewerkt met een kopband en clips. Zo hijs je eenvoudig de vlag in de mast!

Wat is de betekenis van de Groningse vlag?

Gedeputeerde staten hebben een lange tijd geleden de vlag van de provincie Groningen bepaald. Om precies te zijn was dit op 17 februari 1950. Wat vlag Groningen kenmerkend maakt, is dat de Groningen vlag langwerpig is. Daarnaast is de hoogte van de vlag twee derde van de lengte.

De vlag Groningen verdeelt zich door een wit staand kruis. Op dit witte kruis staat een groen kruis. Het linkerboven- en het rechterondervlak zijn rood van kleur en de twee andere zijn blauw van kleur. De kleuren van de vlag Groningen zijn afkomstig van het provinciewapen. De wit en groene kleuren uit het stadswapen en de rood en blauwe kleuren uit het Ommelander wapen. De centrale positie van de stad Groningen wordt door het groene kruis gesymboliseerd. De vlag Groningen is gefungeerd op het wapen van de Ommelanden en de vlag van de stad Groningen. De kleuren van de stad Groningen zijn wit en groen en die van de Ommelanden zijn rood, wit en blauw gekleurd.

De drie blauwe banen in de vlag van de Ommelanden refereren naar de historische drie Ommelanden:

 • Hunsingo
 • Fivelingo
 • Westerkwartier
Lees hier meer over de geschiedenis van de Groningse vlag→

Het productieproces van de vlag van Groningen

Al onze vlag- en doekproducten bedrukken we in onze fabriek in Dokkum. Het bedrukken van vlag en doek blijft vakwerk, een ambacht.

Goed om te weten is dat we bij DVC gebruik maken van twee productiemethodes: Zeefdruk en digitale print. DVC beschikt voor beide productietechnieken over geavanceerde apparatuur. Een Groningse vlag wordt gemaakt aan de hand van de zeefdruktechniek. DVC is dé zeefdrukker van Nederland en wij zijn de enige in Nederland met een grote zeefdruk productie!

Stappenplan productieproces Groningse vlag

Onze vlag- en doekproducten bedrukken we in Dokkum. Het bedrukken van vlag en doek blijft vakwerk, een ambacht. Onderstaande stappenplan geeft het productieproces van de Groningse vlag weer.

 • Jouw ontwerp wordt per kleur ingedeeld en geschikt gemaakt voor al onze programma’s. In dit geval het ontwerp van de Groningse vlag.
 • Per kleur wordt het ontwerp op een strak gespannen raam behandeld met een lichtgevoelige emulsie. Als er UV-licht op komt wordt het verhard. In dit geval 3 kleuren: rood, blauw en groen.
 • De niet verharde emulsie wordt van het raam gespoeld en er wordt nog een laatste check gedaan.
 • De ramen worden klaargezet op onze productieband. Hier loopt doek onderdoor en wordt verf overheen gegooid.
 • Met behulp van een rakel wordt de verf verspreid en in het doek geperst. Vanaf hier is het eerste resultaat al zichtbaar
 • Het doek wordt daarna verhit (gefixeerd) en gewassen.
 • Als laatste dient het doek op het juiste formaat gesneden te worden en naar wens geconfectioneerd. Dit gebeurt ook met de hand: Zo weten wij zeker dat jouw doekproduct het beste is afgewerkt. Nu is de vlag klaar voor gebruik!

De bijkomende voordelen van het zeefdrukken:

 • Huisstijlkleuren worden tot in uiterste precisie benaderd.
 • Via de zeefdruk methode kunnen wij de beste doordruk leveren: tot wel 100%.
 • Dé voordelige optie voor grotere oplages.
 • Bestel je bij DVC? Dan bestel je gegarandeerd een Nederlands product, wel zo duurzaam!
Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, rechtformaat vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun, hoogformaat vlag: Poly-Glans
Productiemethode
Tafel- en rechtformaat vlag: zeefdruk, hoogformaat vlag: Digitale druk
Doordruk
Spun-Poly; Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde, Poly-Glans; Enkelzijdig gedrukt, 80-95% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.1
8 reviews
Deel jouw ervaring
Simone Boer

Vlag ziet er goed uit, maar het is nog te vroeg om iets over de kwaliteit te kunnen zeggen.

Albert Glastra

hielke

René

Top

Paul

uitstekend.

E

Prima kwaliteit

Lydia

keurig en kleurig

Ida

Ziet eruit zoals het beschreven stond.

Groningse vlag kopen? Maak gebruik van onze service!

Bestel je provincie Groningen vlag vandaag nog bij DVC! Bij ons bestellen brengt voordelen met zich mee voor jou:

 • Je bent bij ons verzekerd van de beste kwaliteit.
 • We verlenen jou graag de beste service.
 • We kunnen uit voorraad leveren.

Meer weten over de vlag van Groningen of heb je een andere vraag? Twijfel niet om contact op te nemen via de chat of ons contactformulier.