Noord-Brabantse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Voor een Noord-Brabant vlag van de beste kwaliteit ben je bij DVC op de goede plek. DVC is al 85 jaar specialist in het bedrukken van doek en hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief sterke Noord-Brabant vlag. De vlag van Noord-Brabant is een opvallende vlag. De vlag heeft namelijk een merkwaardig schaakbordpatroon met 24 vlakken in de kleuren wit en rood. Je bestelt je vlag van Noord-Brabant eenvoudig via onze website en het fijne is dat de Noord-Brabantse vlag direct uit voorraad leverbaar is!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende soorten vlaggen van Noord-Brabant in ons assortiment

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is DVC de specialist in het bedrukken van vlag en doek. Dit betekent dan ook dat DVC gespecialiseerd is in het bedrukken van verschillende soorten vlaggen. Je kan bij DVC terecht voor de verschillende soorten Noord-Brabant vlaggen:

  • Tafelvlag: wil jij zichtbaarheid creëren in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens een beurs? Daarvoor is de tafelvlag variant een ideale oplossing. De tafelvlag wordt gemaakt van 100% polyester Acetaat-zijde.
  • Bootvlag: ben jij een bootliefhebber en wil je je boot zichtbaar maken met een bootvlag? Dan ben je bij DVC op de goede plek voor een kwalitatief sterke bootvlag! Deze bootvlag wordt gemaakt van Spun-Poly, het sterkste vlaggendoek dat er is.
  • Gevelvlag: ben jij opzoek naar een vlag voor aan je gevel? DVC levert de gevelvlag in het vlaggen doeksoort Spun-Poly. Dit vlaggendoek is zo sterk dat het 20% langer meegaat dan andere doeksoorten.
  • Mastvlag: voor een vlag voor in de mast, kan je ook bij ons terecht. Ook deze mastvlag wordt gemaakt van vlaggendoek Spun-Poly.

Het verhaal van de Noord-Brabantse vlag

De naam Brabant is afkomstig van de Karolingische benaming pagus Bracbantensis (Brabantgouw). Bra(c) staat mogelijk voor ‘nieuw land’ of ‘drassig land’ en bant staat voor gebied. De vlag van Noord-Brabant is herkomstig uit de middeleeuwen. In 1959 werd de vlag officieel aangenomen door de Gedeputeerde staten van Noord-Brabant, maar wordt al sinds de middeleeuwen (met een korte pauze) gebruikt. De kleuren wit en rood komen sinds het uitroepen van het Graafschap Leuven gedurende de Lotharingse periode voor in Brabantse standaarden, vlaggen en wimpels. Deze kleuren werden overgenomen door het Hertogdom Brabant.

De rood wit geblokte vlag werd vanaf het einde van de 19e eeuw een tijd niet gebruikt. In plaats van de rood wit geblokte vlag werd het provinciewapen van Noord-Brabant gehesen. Dit was vlag Noord-Brabant met een gouden leeuw op een zwarte achtergrond. Met dank aan mr.J.Smit, rijksarchivaris, kwam de vlag zoals hij nu bekend is weer in gebruik. In 1935 werd het 750-jarig bestaan van Den Bosch gevierd en werd er een vlaggenparade gehouden. Dit had veel invloed op zowel het gebruik van vlag van Noord-Brabant als op de ontwikkeling van de gemeentevlaggen in Nederland.

De Noord-Brabant vlag bestaat uit een schaakbordpatroon van 24 rood/witte vlakken. Dit zijn vier horizontale banen en zes verticale banen. De kleuren wit en rood zijn standaard kleuren voor Brabant. Dit zijn de standaard kleuren sinds het uitroepen van het Graafschap Leuven tijdens de Lotharingse periode. Het Graafschap Leuven was een klein Karolingisch graafschap in de Haspengouw. Het wapen van het Graafschap Leuven bestond uit de kleuren wit en rood. De kleuren werden overgenomen door het Hertogdom Brabant. Zo is de vlag Noord-Brabant tot stand gekomen.

Hoe moet de Noord-Brabantse vlag hangen?

De Nederlandse vlag is het symbool van het Koninkrijk der Nederlanden en hoort daarom op Nederlands grondgebied een ereplaats te hebben.

Bij een gemeente- of provincievlag is de plaats afhankelijk van het evenement. Bij een gemeente-aangelegenheid hangt de gemeentevlag bijvoorbeeld altijd rechts, uitgaande van de positie met de rug naar het gebouw. Bij een herdenking van een stadsbevrijding, heeft de stadsvlag de voorkeur boven de nationale driekleur.

Jij mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag Noord-Brabant uithangen. Er zijn echter wel gewoonten en protocollen voor het uithangen van de vlag Noord-Brabant. Deze gewoontes en protocollen staan in het vlagprotocol. Deze vlaginstructie kunnen burgers, bedrijven en organisaties als richtlijn volgen.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.8
8 reviews
Deel jouw ervaring
Theo

Frans

Goed

Frank Huijbers

Nette afwerking

Jack Nieman

nog niet gebruikt, voor de camping

Pierre

Vlag voor op de caravan

Karien

-

Frans

prachtig

Hans

Ziet er goed uit en een goede kwaliteit.

Waarom een vlag van Noord-Brabant kopen bij DVC?

  • DVC is dé zeefdrukker van Nederland met als enige een grote zeefdrukproductie!
  • DVC heeft alle provincievlaggen op voorraad in Dokkum, hierdoor heb jij snel je vlag provincie Noord-Brabant in huis!
  • Je bent verzekerd van de beste kwaliteit en de langste levensduur.

Heb je vragen of speciale wensen? Neem contact op met ons op via het contactformulier. Wij helpen je graag verder met een vlag van Noord-Brabant te bestellen.