Noord-Hollandse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Val op met de Noord-Hollandse vlag van DVC! DVC is dé specialist in vlag en doek sinds 1936. De vlag Noord-Holland is te herkennen aan drie horizontale banen. De bovenste baan is geel, de middelste baan rood en de onderste baan is blauw. Bestel je Noord-Holland vlag eenvoudig via onze webshop!

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Verschillende soorten Noord-Hollandse vlaggen

Het fijne aan DVC is dat je bij ons terecht kan voor verschillende soorten Noord-Hollandse vlaggen. Of je nou een mooie tafelvlag zoekt, met de boot wil opvallen met een bootvlag of een kwalitatief goede gevelvlag of mastvlag wilt, dit is allemaal mogelijk bij DVC. De volgende Noord-Holland vlaggen zijn te bestellen bij ons:

 • Tafelvlag: wil jij zichtbaarheid creëren in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens een beurs? Daarvoor is de tafelvlag variant een ideale oplossing. De tafelvlag van Noord-Holland wordt gemaakt van 100% polyester Acetaat-zijde.
 • Bootvlag: ben jij een bootliefhebber en wil je je boot zichtbaar maken met een bootvlag Noord-Holland? Dan ben je bij DVC op de goede plek voor een kwalitatief sterke bootvlag! Deze bootvlag wordt gemaakt van Spun-Poly, het sterkste vlaggendoek dat er is.
 • Gevelvlag: ben jij opzoek naar een Noord-Holland vlag voor aan je gevel? DVC levert de gevelvlag in het vlaggendoeksoort Spun-Poly. Dit vlaggendoek is zo sterk dat het 20% langer meegaat dan andere doeksoorten.
 • Mastvlag: voor een Noord-Holland vlag voor in de mast, kan je ook bij ons terecht. Ook deze vlag Noord-Holland wordt gemaakt van vlaggendoek Spun-Poly.

De vlag van Noord-Holland: productieproces

Al onze vlag- en doekproducten bedrukken we in onze fabriek in Dokkum. Het bedrukken van vlag en doek blijft vakwerk, een ambacht.

Goed om te weten is dat we bij DVC gebruik maken van twee productiemethodes. Deze productiemethodes zijn zeefdruk en digitale print. DVC beschikt voor beide productietechnieken over geavanceerde apparatuur. Een Noord-Hollandse vlag wordt gemaakt aan de hand van de zeefdruktechniek. DVC is dé zeefdrukker van Nederland en wij zijn de enige in Nederland met een grote zeefdruk productie!

Stappenplan productieproces vlag van Noord-Holland
 • Jouw ontwerp wordt per kleur ingedeeld en geschikt gemaakt voor al onze programma’s.
 • Per kleur wordt het ontwerp op een strakgespannen raam behandeld met een lichtgevoelige emulsie. Als er UV-licht op komt, wordt het verhard.
 • De niet verharde emulsie wordt van het raam gespoeld en er wordt nog een laatste check gedaan.
 • De ramen worden klaargezet op onze productieband. Hier loopt doek onderdoor en wordt verf overheen gegooid.
 • Met behulp van een rakel wordt de verf verspreid en in het doek geperst. Vanaf hier is het eerste resultaat al zichtbaar!
 • Het doek wordt daarna verhit (gefixeerd) en gewassen.
 • Als laatste dient het doek op het juiste formaat gesneden te worden en naar wens geconfectioneerd. Dit gebeurt ook met de hand: zo weten wij zeker dat jouw doekproduct het beste is afgewerkt. Nu is de vlag klaar voor gebruik!

De bijkomende voordelen van het zeefdrukken

 • Kleuren worden tot in uiterste precisie benaderd.
 • Via de zeefdruk methode kunnen wij de beste doordruk leveren: tot wel 100%.
 • Dé voordelige optie voor grotere oplages.
 • Bestel je bij DVC? Dan bestel je gegarandeerd een Nederlands product, wel zo duurzaam!

De vlag provincie Noord-Holland kan je bij DVC bestellen in verschillende varianten: tafelvlag, bootvlag, gevelvlag en mastvlag. De bootvlag, gevelvlag en mastvlag worden gemaakt van Spun-Poly. Dit is een sterk polyesterweefsel en is het sterkste vlaggendoek dat verkrijgbaar is. Daarnaast is Spun-Poly van wind- en weerbestendige kwaliteit en gaat Spun-Poly 20% langer mee dan andere doeksoorten! De tafelvlag Noord-Holland wordt gemaakt van het doeksoort Acetaat.

De afwerkingen vlag van Noord-Holland:

 • Tafelvlag: lusje en koordje.
 • Bootvlag: kopband, lusje en koord.
 • Gevelvlag: kopband, lusje en koord.
 • Rechtformaat mastvlag: kopband en clips.
 • Hoogformaat mastvlag: kopband, clips en haken.

De historie van de Noord-Hollandse vlag

Noord-Holland had tot oktober 1958 geen provincievlag. Op het veertigjarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina had Noord-Holland geen provincievlag. Hierbij werden alle provincies vertegenwoordigd door vlaggen die op de kleuren van de provinciewapens waren gebaseerd. Bij deze gelegenheid gebruikte Noord-Holland de nationale vlag maar dan met geel in plaats van wit. Bij de vlag van Noord-Holland is alleen de kleurenvolgorde veranderd. Naast dat geel in beide wapens werd gebruikt, zou de rood-geel-blauw vlag ook te veel op de nationale driekleur lijken.

De provincie Noord-Holland vlag bestaat uit drie horizontale banen met van boven naar beneden de kleuren geel, rood en blauw. De kleuren zijn afkomstig van het wapen van Noord-Holland, dit is weer een samenvoeging van het oude wapen van West-Friesland en Holland. Het West-Friese wapen heeft de kleuren geel en blauw en het wapen van Holland is geel (goud) en rood. Geel staat bovenaan, omdat dit de kleur is die in beide wapens wordt gebruikt.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Vlag Noord-Holland kopen bij DVC?

Profiteer van onze service:

 • DVC is beoordeeld met een 9 door klanten!
 • Bij ons ben je verzekerd van de beste kwaliteit.
 • We verlenen je graag de beste service.
 • Al 84 jaar dé specialist in vlag en doek.

Je Noord-Holland vlag bestel je gemakkelijk via onze webshop. Heb je vragen over vlag Noord-Holland of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Je kan ons via de mail webteam@dvc.nl bereiken en contact opnemen via telefoonnummer: +31 (0)519 228 228.