Zeeuwse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Voor een kwalitatief goede vlag van Zeeland ben je bij DVC op de goede plek! DVC is dé specialist in vlag en doek sinds 1936. De Zeeland vlag is te herkennen aan vier blauwe en drie witte, golvende banen. Hierin zijn het schild en de kroon van het wapen van Zeeland afgebeeld.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Onze vlaggen

Zoals je hierboven hebt gelezen is DVC de specialist in vlag en doek. Dat is dan ook de reden dat DVC verschillende soorten Zeeland vlaggen levert. Je kan bij ons terecht voor de volgende soorten Zeeland vlaggen:

 • Tafelvlag: wil jij zichtbaarheid creëren in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens een beurs? Daarvoor is de tafelvlag variant een ideale oplossing. De tafelvlag wordt gemaakt van 100% polyester Acetaat-zijde.
 • Bootvlag: ben jij een bootliefhebber en wil je je boot zichtbaar maken met een bootvlag? Dan ben je bij DVC op de goede plek voor een kwalitatief sterke bootvlag! Deze bootvlag wordt gemaakt van Spun-Poly, het sterkste vlaggendoek dat er is.
 • Gevelvlag: ben jij opzoek naar een vlag voor aan je gevel? DVC levert de gevelvlag in het vlaggen doeksoort Spun-Poly. Dit vlaggendoek is zo sterk dat het 20% langer meegaat dan andere doeksoorten.
 • Mastvlag: voor een vlag voor in de mast, kan je ook bij ons terecht. Ook deze mastvlag wordt gemaakt van vlaggendoek Spun-Poly.
Verschillende gelegenheden om te vlaggen

Over het algemeen zijn de vlaginstructies bedoeld voor de Rijksoverheid, provincies en gemeenten. Instellingen, particulieren en bedrijven mogen deze vlaginstructies volgen, maar dit is niet verplicht. Al deze richtlijnen zijn van toepassing op verjaardagen van het Koninklijk Huis en 4/5 mei. De vlaginstructies kan je raadplegen via ons vlagprotocol

Bij een gemeente- of provincievlag is de plaats afhankelijk van het evenement. Bij een gemeente-aangelegenheid hangt de gemeentevlag altijd rechts, uitgaande van de positie met de rug naar het gebouw. Omtrent het aantal vlaggen rond bijvoorbeeld een gemeentehuis gelden geen voorschriften. Bij een herdenking van een stadsbevrijding, heeft de stadsvlag de voorkeur boven de nationale driekleur. Als je de provincie-, gemeente en landenvlaggen naast elkaar wilt hangen en het een provinciaal tintje heeft, plaats dan de provincievlag rechts en de gemeentevlag links van de Nederlandse vlag.

Het productieproces provincie Zeeland vlag

Al onze vlag- en doekproducten bedrukken we in onze fabriek in Dokkum. Het bedrukken van vlag en doek blijft vakwerk, een ambacht.

Goed om te weten is dat we bij DVC gebruik maken van twee productiemethodes: Zeefdruk en digitale print. DVC beschikt voor beide productietechnieken over geavanceerde apparatuur. Een Zeeuwse vlag wordt gemaakt aan de hand van de zeefdruktechniek. DVC is dé zeefdrukker van Nederland en wij zijn de enige in Nederland met een grote zeefdruk productie! Hieronder leggen we uit hoe het zeefdrukproces in zijn werk gaat:

 • Jouw ontwerp wordt per kleur ingedeeld en geschikt gemaakt voor al onze programma’s.
 • Per kleur wordt het ontwerp op een strak gespannen raam behandeld met een lichtgevoelige emulsie. Als er Uv-licht op komt, wordt het verhard.
 • De niet verharde emulsie wordt van het raam gespoeld en er wordt nog een laatste check gedaan.
 • De ramen worden klaargezet op onze productieband. Hier loopt doek onderdoor en wordt verf overheen gegooid.
 • Met behulp van een rakel wordt de verf verspreid en in het doek geperst. Vanaf hier is het eerste resultaat al zichtbaar!
 • Het doek wordt daarna verhit (gefixeerd) en gewassen.
 • Als laatste dient het doek op het juiste formaat gesneden te worden en naar wens geconfectioneerd. Dit gebeurt ook met de hand: zo weten wij zeker dat jouw doekproduct het beste is afgewerkt. Nu is de vlag klaar voor gebruik!

De bijkomende voordelen van het zeefdrukken:

 • Huisstijlkleuren worden tot in uiterste precisie benaderd.
 • Via de zeefdruk methode kunnen wij de beste doordruk leveren: tot wel 100%.
 • Dé voordelige optie voor grotere oplages.
 • Bestel je bij DVC? Dan bestel je gegarandeerd een Nederlands product, wel zo duurzaam!

De vlag provincie Zeeland kan je bij DVC bestellen in verschillende varianten: tafelvlag, bootvlag, gevelvlag en mastvlag. De bootvlag, gevelvlag en mastvlag worden gemaakt van Spun-Poly. Dit is een sterk polyesterweefsel en is het sterkste vlaggendoek dat verkrijgbaar is. Daarnaast is Spun-Poly van wind- en weerbestendige kwaliteit en gaat Spun-Poly 20% langer mee dan andere doeksoorten! De tafelvlag Zeeland wordt gemaakt van het doeksoort Acetaat.

De afwerkingen vlag van Noord-Holland:

 • Tafelvlag: lusje en koordje.
 • Bootvlag: kopband, lusje en koord.
 • Gevelvlag: kopband, lusje en koord.
 • Mastvlag: kopband en clips (rechtformaat), kopband, clips en haken (hoogformaat).

De geschiedenis van de Zeeuwse vlag

Vijftien jaar na de Tweede Wereldoorlog gingen de Nederlandse provincies eigen vlaggen aannemen. Zeeland was de provincie die zich afvroeg hoe de vlag van Zeeland eruit moest komen te zien.

De vraag was vooral of de vlag moest lijken op de Nederlandse vlag of dat eerder de kleuren uit het Zeeuwse wapen moesten worden opgenomen. Daarnaast twijfelde men of het verantwoord was om het wapen in de vlag te plaatsen, omdat dit in Nederland niet gebruikelijk is.

Al met al zouden de Gedeputeerde Staten kiezen voor een ontwerp van het toenmalige Statenlid Schorer. In eerste instantie wilden de Statenleden een vlag van drie blauwe en drie witte banen. Schorer was ervan overtuigd dat een zevenbanige vlag evenwichtiger is en dat donkere randen aan de onder- en bovenkant beter afsteken tegen de lucht. Zo is de huidige vlag van Zeeland tot stand gekomen.

De Zeeuwse vlag is blauw met daarover drie golvende witte banen. In het midden van de vlag is het gekroonde wapen van Zeeland te zien.

De spreuk van het Zeeuwse wapen luidt als volgt: ‘Ik worstel en kom boven’. Het wapen bestaat uit een leeuw die worstelt met de golven. Het Zeeuwse wapen bestaat eigenlijk uit twee delen. De bovenste helft toont een ‘klimmende leeuw’, die voor de helft is afgebeeld. De andere helft toont zes golvende banen, ‘de zee’.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly en Petflag-Spun
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.9
12 reviews
Deel jouw ervaring
J

Voldeed aan de verwachtingen.

Chris

Mooie vorm

W.L.

Hangt 24 uur per.d.

S F

mooi

Jelle

Mooie vlag, leuk formaat.

Bart

Kwaliteitsvlag

Peter

Mooie vlag. Ik kan nog niets zeggen over de duurzaamheid. Eerst even afwachten hoe hij een najaarsstorm doorstaat.

Mirjam

Mooie vlag, vlaggenstok goed materiaal, stevig, duurzaam.

Camping de Zandkreek

goede kwaliteit

Johan

Goede kleur! Duidelijke afbeelding

Laura

Goed product! Prijs kwaliteitverhouding is goed.

Leon Mol

Goede kwaliteit in weer en wind

Koop nu je Zeeuwse vlag bij DVC

Bestel vandaag nog jouw Zeeland vlag veilig via onze website en wij regelen de rest! DVC verzekert je van een snelle service en een vlag Zeeland van de beste kwaliteit. Bij DVC kan je ook terecht voor alle andere provincievlaggen. Om je Zeeland vlag helemaal af te maken, bieden wij ook een Zeeuwse wimpel van goede kwaliteit aan.

Mocht je nog vragen hebben, twijfel dan niet om contact op te nemen met ons! Wij staan je graag te woord. Je kan ons mailen op webteam@dvc.nl of bellen via +31 (0)519 228 228.