Zeeuwse wimpel

Vanaf € 26,00 € 31,46 incl.btw

Als trotse Zeeuw mag een wimpel van deze provincie natuurlijk niet ontbreken aan de vlaggenmast. Bij DVC hebben we de wimpel van Zeeland in verschillende formaten voor elke mast. Bekijk welke wimpel je wilt hebben en bestel hem vandaag nog in de webshop. Binnen 1 à 2 werkdagen wappert de Zeeuwse wimpel in de Zeeuwse zeelucht.

Wimpel Zeeland: het ontstaan

De Zeeuwse vlag in ontworpen door een toenmalig lid van de Provinciale Staten, in 1948. Op de vlag zie je vier blauwe en drie witte, golvende banen. In het midden van de vlag prijkt het wapen van de vlag: een tegen het water opklimmende leeuw. Dit zou symbool staan voor de strijd tegen Spanje en later werd de strijd tegen het water ook toegevoegd aan de betekenis van de Zeeuwse wimpel. Deze symboliek vind je ook terug in de Zeeuwse wimpel, hierop is het wapen afgebeeld aan de bovenkant van de wimpel.

Het gebruik van de wimpel voor provincie Zeeland

Naast de bekende oranje wimpel en de rood-wit-blauwe wimpel, die we veelal terugzien in de straten van ons land tijdens Koningsdag en andere verjaardagen van leden van het koningshuis, heeft elke provincie een eigen wimpel, zo ook Zeeland. De wimpel mag altijd gebruikt worden in combinatie met:

  • Een bedrijfsvlag
  • De Nederlandse vlag
  • De provincie vlag (van Zeeland)

Er geldt geen speciaal vlagprotocol en daarmee mag de wimpel dag en nacht hangen. Dit maakt de wimpel ideaal om je trots te tonen voor de provincie. Laat de Zeeuwse oorsprong zien van je bedrijf aan je klanten of steel de show in de buurt tijdens speciale provinciale gebeurtenissen en evenementen.

Doeksoort
Spun-Poly 155 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Afwerking
Keuze uit ophanggarnituur met houten stokje of rubberen stokje, rondom gezoomd
Productiemethode
Zeefdruk
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoort Spun-Poly gaat circa 20% langer mee
Standaard levertijd
1 tot 2 werkdagen
9.8
4 reviews
Deel jouw ervaring
Koos Stam

Komt goed tot zijn recht

Mijn

Precies wat t moet zijn

Liesbeth

Mooie kwaliteit

Alex

Ziet er mooi uit

Wimpel Zeeland: materiaal

De Zeeuwse wimpels in onze webshop zijn gemaakt van sterk Spun-Poly vlaggendoek. Dit sterkste vlaggendoek op de markt gaat 20 procent langer mee dan regulier vlaggendoek. Het is daarom het ideale materiaal voor een wimpel die je langdurig wilt laten hangen. Het Spun-Poly materiaal is wind- en weersbestendig en het heeft een brandvertragende werking voor extra veiligheid.

Voor de afwerking heb je tijdens de bestelling keuze uit ophanggarnituur met een houten stokje of met een rubberen stokje. Het rubberen stokje heeft als voordeel ten opzichte van het houten stokje, dat het geluidsoverlast voorkomt wanneer het stokje aan de mast aantikt.

Wimpel kopen Zeeland

Onze Zeeuwse wimpels hebben we standaard op voorraad in ons magazijn waardoor we snelle levering kunnen garanderen.

Heb je vragen over de wimpel van Zeeland of heb je wensen voor bijvoorbeeld een ander materiaal of een grotere oplage? Via een persoonlijke offerte kunnen we jouw wensen realiseren die we niet standaard in ons assortiment hebben opgenomen. Neem hiervoor contact met ons op via de online chat of stuur een bericht naar webteam@dvc.nl.