Zuid-Hollandse vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Val op met de provincie Zuid-Holland vlag van DVC! De vlag van Zuid-Holland is geel gekleurd met een rode leeuw. Deze rode leeuw is voorzien van een zwarte contour. De kleuren (geel en rood) zijn de historische Hollandse kleuren en komen ook terug in de Zuid-Holland vlag. Bij DVC ben je verzekerd van een vlag van Zuid-Holland van de beste kwaliteit.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Voordelen van onze vlaggen

Het bestellen van een Zuid-Holland vlag bij DVC brengt voordelen met zich mee voor je. De vlag provincie Zuid-Holland wordt gemaakt van Spun-Poly. Dit is een speciaal polyesterweefsel en het sterkste vlaggendoek dat verkrijgbaar is. Een bijkomend voordeel is dat Spun-Poly 20% langer meegaat dan andere doeksoorten en dat verlengt de levensduur van de vlag. Tevens is de vlag Zuid-Holland van wind- en weerbestendige kwaliteit.

Verschillende mogelijkheden vlag Zuid-Holland

Het fijne aan DVC is dat je bij ons terecht kan voor verschillende soorten Zuid-Holland vlaggen. Of je nou een mooie tafelvlag zoekt, met de boot wil opvallen met een bootvlag of een kwalitatief goede gevelvlag of mastvlag wilt, dit is allemaal mogelijk bij DVC. De volgende Noord-Holland vlaggen zijn bij ons te bestellen:

 • Tafelvlag: wil jij zichtbaarheid creëren in ontvangstruimtes, kantoren of tijdens een beurs? Daarvoor is de tafelvlag variant een ideale oplossing. De tafelvlag wordt gemaakt van 100% polyester Acetaat-zijde.
 • Bootvlag: ben jij een bootliefhebber en wil je je boot zichtbaar maken met een bootvlag? Dan ben je bij DVC op de goede plek voor een kwalitatief sterke bootvlag! Deze bootvlag wordt gemaakt van Spun-Poly, het sterkste vlaggendoek dat er is.
 • Gevelvlag: ben jij opzoek naar een vlag voor aan je gevel? DVC levert de gevelvlag in het vlaggen doeksoort Spun-Poly. Dit vlaggendoek is zo sterk dat het 20% langer meegaat dan andere doeksoorten.
 • Mastvlag: voor een vlag voor in de mast, kan je ook bij ons terecht. Ook deze mastvlag wordt gemaakt van vlaggendoek Spun-Poly.

De bootvlag en gevelvlag worden afgewerkt met een kopband, koord en lusje. Zo kun je de vlaggen eenvoudig bevestigen aan de boot of je vlaggenstok. De mastvlag wordt afgewerkt met een kopband en clips: zo hijs je de Zuid-Holland vlag gemakkelijk in de mast!

Duurzaamheid vlag Zuid-Holland

Vlag Zuid-Holland is erg duurzaam: zo gaat hij langer mee dan andere doeksoorten én is hij gedrukt met verf op waterbasis. Wist je dat we alle verfresten opvangen in een grote bak? Deze grote bak wordt vervolgens opgehaald en op de juiste manier verwerkt.

De vlag van Zuid-Holland: onderhoud

De vlaggen en wimpels worden met zorg en vakmanschap geproduceerd, waarbij we gebruik maken van de meest geavanceerde apparatuur en de beste doek kwaliteiten. Echter kunnen wij ondanks onze goede zorgen niet voorkomen dat je doekproduct gaat slijten. De weersomstandigheden, gebruikte doeksoort, luchtvervuiling, de frequentie waarmee je vlagt en waar je vlagt, beïnvloeden de levensduur van jouw vlag of wimpel.

Gemiddeld genomen gaat een vlag waarmee permanent gevlagd wordt, 3 tot 4 maanden mee en een wimpel 4 tot 12 maanden.

Hoe onderhoud ik mijn vlag?

Tips voor langer plezier van je vlag of doek:

 • Bewaar het doek of de vlag op een droge plaats.
 • Was het doek met een fijnwasmiddel op 40 graden.
 • Laat het vlaggendoek langzaam drogen.
 • Bij slecht weer en harde wind: gebruik een kleinere vlag dan gebruikelijk.
 • Haal je vlaggen neer bij windkracht 6 of hoger.
 • Repareer losgeslagen zomen en voorkom rafels van jouw vlaggen.
 • Vouw dundoek altijd losjes op.

De vlag met de rode leeuw: betekenis

Zuid-Holland is de enige provincie waarvan de vlag is gewijzigd na de vaststelling van de eerste provincievlag. In 1948 werd een vlag vastgesteld die bestond uit drie horizontale banen: geel-rood-geel. De huidige vlag van Zuid-Holland is sinds januari 1986 de officiële provincievlag. In oktober 1985 werd de vlag voorgesteld en aangenomen met de wens om de traditionele Hollandse symboliek meer in de aandacht te zetten.

De reden om de vlag Zuid-Holland te wijzigen kwam voort uit de wens om de traditionele symboliek van het voormalige gewest Holland meer tot uitdrukking te laten komen in de vlag. De rode leeuw die afgebeeld wordt op de vlag kwam voor op vaandels van de graven van Holland, die werden gebruikt tijdens de kruistochten in de periode 1096 tot 1271. Rond 1950 werden de provincievlaggen van veel provincies vastgesteld, in die tijd had de Hoge Raad van Adel nog een stevige vinger in de pap als het gaat om het vaststellen van de provincievlaggen. Zij waren tegen het plaatsen van symbolen op de vlag, waardoor de vlag in 1948 met drie horizontale banen als vlag van Zuid-Holland werd vastgesteld.

De Zuid-Holland vlag is geel gekleurd met een rode leeuw, voorzien van zwarte contour. De leeuw klimt naar links. De vlag komt voort uit het wapenschild van Zuid-Holland. De kleuren geel en rood zijn de historische Hollandse kleuren en komen ook terug op de vlag.

Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Spun-Poly
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Zuid-Hollandse vlag: stel zelf samen met de online tool

Op een betere plek dan bij DVC kan je jouw vlag Zuid-Holland niet bestellen. DVC is dé zeefdrukker van Nederland en de enige in Nederland met een grote zeefdruk productie! Je bent verzekerd van een vlag van Zuid-Holland van de beste kwaliteit. Met de handige online tool op onze website bestel je gemakkelijk en snel de provincie Zuid-Holland vlag! Mocht je nog vragen hebben, twijfel dan niet om contact op te nemen met ons! Wij staan je graag te woord.