Bootvlaggen

2 producten
Bootvlag puntformaat
4 reviews
Vanaf € 14,75 € 17,85 incl.btw
Bootvlag rechtformaat
12 reviews
Vanaf € 14,75 € 17,85 incl.btw

Bootvlaggen ontwerpen: stel nu eenvoudig zelf samen!

Is je bootvlag door weer en wind geteisterd? Dan is het tijd om een nieuwe vlag voor de boot aan te schaffen. Volgens de boot vlagetiquette mogen bootvlaggen niet versleten of vervuild zijn. Wees ten allen tijde herkenbaar en laat je logo, bootnaam of boodschap schitteren op het water door een bootvlag te maken. Een bootvlag met eigen ontwerp stel je bij ons eenvoudig online samen. Liever een bootvlag met een Nederlandse vlag of een Provincie vlag? Deze hebben wij ook in rechtformaat of puntformaat.

Vlag voor boot: 2 soorten

Een vlag voor een boot aan boord is een belangrijk herkenningsteken. Doordat een bootvlag veel wind vangt, kiezen wij ervoor om onze bootvlaggen te bedrukken op een stevig 115 gr/m² polyester breisel. Dit materiaalsoort is geschikt voor verschillende weersomstandigheden en kreukt niet. Kies de bootvlag die bij jou past; in puntvorm of in rechtformaat en laat de bootvlag wapperen op het water.

 • Rechtformaat
  Ga voor een uiterst doeltreffende vorm van zichtbaarheid en kies voor meer herkenning door wapperende bootvlaggen te bedrukken op een rechtformaat vlaggendoek. Stel via ons designprogramma in enkele stappen je Poly-Glans vlag voor de boot samen. Deze vlag voor je boot wordt uitgevoerd met kopband, lusje en koord en is rondom gezoomd.
 • Puntformaat
  Niet alleen doeltreffend, maar het is ook speels om een bootvlag te maken in puntformaat. Vestig de aandacht op je boodschap of logo en val op tijdens je boottocht. Ook dit bootvlaggetje wordt uitgevoerd met kopband, lusje en koord en is rondom gezoomd.

Zowel een bootvlag rechtformaat of een puntformaat bootvlag met eigen ontwerp wordt afgedrukt op het traditioneel polyester vlaggendoek Poly-Glans.

Bootvlag bedrukken met de configurator

Met de configurator heb je eindeloze bedrukkingsmogelijkheden. Start met ontwerpen of upload een eigen afbeelding of boodschap. Ook heb je de mogelijkheid onze DTP-specialisten je bootvlag te laten ontwerpen voor een kleine meerprijs. Een andere optie is onze specialisten te laten meekijken met je bootvlag met eigen ontwerp. Met het volgende eenvoudig stappenplan kun je je bootvlaggen bedrukken:

 1. Bepaal het model: punt- of rechtformaat voor een vlag voor je boot.
 2. Bepaal je draairichting: je hebt de keuze uit een rechtswaaiend bootvlaggetje of een linkswaaiende bootvlag.
 3. Kies het doek en de afwerking: de bootvlag wordt afgedrukt in full colour print op polyester doek.
 4. Kies het aantal: bij een vlag voor de boot kopen, geldt hoe meer bootvlaggen je afneemt, hoe lager de prijs wordt per stuk.
 5. Kies de leverdatum: standaard leveren wij in 5 werkdagen. Wil je je bootvlag laten maken en deze sneller ontvangen dan de standaard 5 dagen? Dan vragen we een meerprijs.
 6. Bepaal het ontwerp: de laatste stap is de bootvlag ontwerpen. Kies voor een bootvlag laten maken door onze DTP-specialisten of lever zelf een ontwerp aan.

Het resultaat is je bootnaam of logo in de mooiste kleurendruk, zoals je van DVC kunt verwachten. Naast bootvlaggen, hebben wij ook een compleet assortiment seinvlaggen en bootvlaggen op voorraad.

Regels van vlaggen op de boot

Vlaggetjes voor een boot zijn er niet alleen om de boot op te fleuren. Je gebruikt een landvlag ook om te laten zien welke nationaliteit je hebt. In Nederland is het voeren van de landvlag niet verplicht maar het gebeurt wel veelvoudig in ons land. In andere landen zoals België en Duitsland is het voeren van de landvlag wel verplicht. Een landvlag dient aan het achtersteven van een schip te hangen en ’s nachts opgeborgen te worden.

Naast een natie- of landvlag, mag je bootvlaggen bedrukken en deze bij wijze van groet aan het voorsteven van je boot bevestigen.

Heb je specifieke wensen? Of wil je advies of een offerte voor een bootvlag ontwerpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)519 228 228, onze chat of het contactformulier.