Een persoonlijk interieur in 5 stappen

Een persoonlijk interieur in 5 stappen

Je interieur persoonlijk maken: hoe doe je dat eigenlijk? Met het toevoegen van een paar foto’s van jou en je familie ben je er nog niet helemaal. Maar welke items, materialen of stylingtips zorgen er dan wél voor dat jij je eigen stijl creëert in huis? Ontdek onze 5 musthaves voor een persoonlijk interieur!

#1 Kies juist wél voor wanddecoratie

Lange, kale muren dragen niet bij aan een gezellig interieur waarin je je thuis voelt. Wil je je interieur persoonlijk maken? Hang iets op aan de muur! Maak een combinatie van foto’s en durf te spelen met verschillende afmetingen. Dit zorgt voor een speels effect! Foto’s gedrukt op canvas zijn hier erg geschikt voor. Vind je het spannend om zoveel gaten in de muur te boren of ben je bang voor een rommelig geheel? Gebruik dan een wandplank of wandrek om jouw fotoproduct met een kunstwerk, plant of ander object te combineren. Ook muurcirkels doen het goed op een plank! Een bijkomend voordeel van een plank is dat je de items eenvoudig kunt wisselen én door het “kaderen” van deze producten binnen een wandrek zorg je voor een rust en eenheid.

#2 Mix en match: combineer meubels en materialen

Geen complete standaard meubelset, maar juist leuke marktplaatsvondsten en verschillende materialen maken jouw interieur persoonlijk. Een opknapper, antiek item of erfstuk: spullen met een verhaal gecombineerd met nieuwe (design)items zijn dé stylingtip voor een gezellig huis. Durf te combineren! Denk bijvoorbeeld aan een sierkussen van stof met een katoenen uitstraling op een leren bank of een muurcirkelset van aluminium bij een rotan lamp.

Muurcirkels maken jouw interieur op een speelse manier compleet
Muurcirkels maken jouw interieur op een speelse manier compleet

#3 Geef letterlijk een persoonlijke touch en Do-It-Yourself

Creëer letterlijk een persoonlijk interieur door meubels zelf te pimpen #DIY. Geef je favoriete kast een andere look met een likje verf of zet er andere greepjes op voor een andere uitstraling. Er zijn online genoeg video’s te vinden waarmee het iedereen lukt – ja ook jij met je twee linkerhanden – om een item te voorzien van een persoonlijke touch!

#4 Mooi wat groen kan doen in je interieur

We blijven het zeggen, maar combineren is hét woord dat past bij een persoonlijk interieur. Een fotoproduct gestyled met planten is een gouden combinatie. Daarnaast hebben planten nog een belangrijke functie: ze dragen bij aan een betere luchtvochtigheid in je huis. Nog een reden om jouw interieur te stylen met “groen”! Planten zijn er in alle soorten en maten, waardoor je snel iets vindt dat bij jouw interieur past. Het is ook voordelige decoratie: je koopt een klein plantje, laat deze uitgroeien tot een grotere plant en daarna kan je de stekjes van de plant zelf opkweken! Plaats de planten op verschillende plekken in je huis en je geeft de ruimte een boost met groene sfeermakers!

#5 Zorg voor balans met de ‘Stijldok-regel van 3’

Al die verschillende woonaccessoires en interieuritems in je huis, kunnen de rust en balans verstoren. Houd daarom altijd de ‘Stijldok-regel van 3’ in gedachten: combineer accessoires altijd in setjes van drie items. Hierbij wissel je de hoogtes en vormen met elkaar af. Wees creatief en probeer verschillende sets uit. Plaats bijvoorbeeld een hoge vaas met een kleine kaars bij een foto op aluminium en het ziet er meteen evenwichtig uit. Ook sierkussens zijn een goed voorbeeld voor de regel van drie: kies voor een drietal met verschillende patronen of drie kussens met verschillende afmetingen. Je zult zien dat je zo een stijlvol geheel creëert, dat perfect in balans is!

Combineer volgens de ‘Stijldok-regel van 3’
Combineer volgens de ‘Stijldok-regel van 3’

Kom je er zelf niet uit met het stijlen van jouw interieur? Geen paniek! DVC heeft sinds kort haar eigen woonlabel STIJLDOK, met producten die helemaal te personaliseren zijn. Zo heb je altijd iets wat past binnen jouw interieur! Kun je als nog niet kiezen? Kies dan voor een afbeelding uit onze beeldbank! Onze medewerkers van het webteam helpen je graag bij het maken van je keuze.