4 tips voor het bestellen van fotobehang

4 tips voor het bestellen van fotobehang

Met fotobehang maak je jouw interieur écht persoonlijk. Of dat nou in de woonkamer, slaapkamer of badkamer is, door zelf een foto te kiezen en die te laten printen als behang, creëer jij een uniek interieur. We geven je graag een paar tips mee om tot het beste resultaat te komen.

#1 Ga voor een scherpe foto met een hoge resolutie

Een foto uit je eigen fotocollectie klinkt natuurlijk heel romantisch, maar houd er wel rekening mee dat de foto goed scherp en van een hoge kwaliteit moet zijn. Behalve dat een goede resolutie benodigd is om een foto goed te kunnen printen op groot formaat, is het natuurlijk ook van belang dat de foto scherp is. Check dit dus goed als je gaat bestellen. Ga je liever voor veilig? Er is veel (gratis) professioneel fotomateriaal beschikbaar tegenwoordig. Lees de blog over gratis beeldmateriaal voor goede tips.

#2 Maak vooraf een kleurenpalet voor de rest van de ruimte

Yes, jij hebt de perfecte foto gevonden om te laten drukken als naadloos behang! Maar wil je van de ruimte één geheel maken, dan is het verstandig om ook naar de ruimte eromheen te kijken. Geef bijvoorbeeld de overige muren een bijpassende kleur of werk door in hetzelfde kleurenpallet met je accessoires. Maak bijvoorbeeld een kleurenschema met deze palette generator. Een leuke ondersteuning om tot een rustig compleet eindresultaat te komen.

#3 Bestel de juiste maat behang

Geen muur is 100% recht. Zorg daarom dat je goed en secuur inmeet. Voor een gegarandeerd goed resultaat én om jouw behang netjes af te werken bestel je altijd een beetje extra. Wij adviseren om 5 cm bij de lengte en de breedte op te tellen voor een optimaal resultaat. Zo heb je nooit te kort en kan je het behang goed afsnijden aan de zijkanten.

#4 kom je er niet uit? Vraag hulp!

Extra informatie over het fotobehang van DVC en de montage ervan vind je in deze handige product leaflet. Weet je niet zeker wat je moet bestellen of kom je er niet uit? Onze klantenservice staat voor je klaar! Wij helpen je graag verder bij het plaatsen van jouw bestelling. Neem contact met ons op via telefoon (0519 228 228), chat of het contactformulier op de website.