Onze favoriete websites voor gratis beeldmateriaal

Onze favoriete websites voor gratis beeldmateriaal

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Maar soms heb je net dát geschikte plaatje niet in jouw bezit. Aansprekende foto’s maken is zo makkelijk nog niet, zelfgemaakte foto’s zijn soms niet sprekend genoeg of hebben niet het juiste formaat om scherp te printen. Gelukkig bestaan er talloze website voor gratis stockfoto’s, illustraties en vectoren. En ja, daar maken wij soms ook gebruik van. Wij delen onze favorieten graag met jou!

Stockfoto’s, illustraties en designs

Een stockfoto is een foto van een fotograaf die vrijgegeven is voor publicatie. Soms gebeurt dat gratis, soms in ruil voor een naamsvermelding of kan je de rechten van de foto afkopen. Er bestaan veel websites waar je gratis stockfoto’s kan downloaden. Houd er wel rekening mee dat niet alle foto’s op deze websites commercieel gebruikt mogen worden. Dat betekent dat je de afbeeldingen wel mag gebruiken in een ontwerp voor bijvoorbeeld behang, interieuritems om jouw huis of kantoor op te leuken, of spandoek voor jubileum, maar dat je ze niet mag gebruiken voor een advertentie of spandoek met een reclameboodschap. Houd hier rekening mee bij het kiezen van jouw favoriete afbeelding. Deze websites gebruiken wij het liefst voor gratis beeldmateriaal.

  • Unsplash: hier vind je meer dan 2 miljoen afbeeldingen en prints met een hoge kwaliteit en hoge resolutie. Deze website is zeer divers in het aanbod en alle foto’s zijn onbeperkt bruikbaar.
  • Pexels: Op Pexels vind je ook een zeer ruim aanbod rechtenvrije foto’s van professionele fotografen en met een hoge resolutie.
  • Freenaturestock: Zoek je een gave natuurfoto, dan moet je deze website bezoeken. De mooiste close ups en magische foto’s van de natuur vind je op Free Naturestock.
  • Freepik: vergeet niet het vinkje aan te zetten bij ‘free’ en je komt in een enorme database met foto’s, vectoren en prints terecht. Kun je niet vinden wat je zoekt? Dan kan je eenvoudig switchen naar Premium stockfoto’s. Op deze website vind je naast afbeeldingen ook een grote database illustraties en vectoren.

Lukt het je niet om op bovenstaande websites jouw droomfoto te vinden? Kijk dan eens op Shutterstock, iStock of Adobe Stock. Op deze website vind je betaalde stockfoto’s. De foto’s zijn de (kleine) investering meer dan waard: gegarandeerd goede kwaliteit en aansprekende foto’s. Door het eindeloze aanbod vind je zeker wat je nodig hebt. Soms hebben deze website (starters)aanbiedingen, waardoor je jouw favoriete afbeelding zelfs gratis kan downloaden. Vaker stockfoto’s gebruiken? Een abonnement kan het geld ook zeker waard zijn! Op zoek naar een typisch Nederlandse afbeelding? Dan is de Nationale Beeldbank een uitkomst! Gegarandeerd 100% Nederlandse afbeeldingen van zeer scherpe kwaliteit.

Ook voor fotoproducten kun je natuurlijk de gratis websites gebruiken.
Ook voor fotoproducten kun je natuurlijk de gratis websites gebruiken.

Clipart, stickers en icons

Wil jij jouw boodschap kracht bijzetten met een sprekende illustratie? Maak het jezelf makkelijk en zoek naar een sprekende icon, sticker of clipart-afbeelding. Een bestand met het bestandstype .PNG heeft geen (witte) achtergrond en is dus mooi te verwerken in jouw ontwerp. Maak jij jouw design met Photoshop of een ander ontwerpprogramma, dan kan je ook kiezen voor een vector (bijvoorbeeld bestandstype .EPS / .AI / .PDF / .SVG). Deze afbeeldingen zijn schaalbaar, je hebt dus nooit last van pixelige afbeeldingen. Perfect dus als jij een groot ontwerp aan het maken bent. Een selectie met websites hebben we hieronder voor je samengesteld.

  • Flaticon: selectie hippe iconen en stickers te downloaden als .PNG en .SVG.
  • Findicons: grote database als het gaat om icons, onder andere te downloaden als .PNG.
  • Manypixels: gratis illustraties in diverse tekenstijlen, te downloaden als .SVG en .PNG.
  • Vectorportal: grote database met gratis vectoren.
  • Wowpatterns: de leukste gratis prints, perfect om als achtergrond te gebruiken in jouw ontwerp.
  • Beeldenbank in de ontwerpmodule:in de ontwerpmodule van DVC vind je een assortiment stickers om jouw vlag of spandoek op te leuken.

Met deze websites maak je gegarandeerd een zeer sprekend ontwerp met het mooiste beeldmateriaal. Kom je er niet uit of wil je het ontwerp graag uitbesteden aan onze ervaren DTP’ers? Neem gerust contact met ons op via chat, mail of het contactformulier. We helpen je graag verder!

Met de stickers in onze beeldenbank maak je op een eenvoudige manier jouw ontwerp een stuk sprekender
Met de stickers in onze beeldenbank maak je op een eenvoudige manier jouw ontwerp een stuk sprekender