4 tips om het safari gevoel in huis te creëren!

4 tips om het safari gevoel in huis te creëren!

Dierenprints, wie is er niet gek op? Voor het echte safari gevoel hoef je natuurlijk niet helemaal naar Zuid-Afrika af te reizen. Want met deze makkelijke tips geef jij je interieur in een handomdraai een dierlijk tintje!

#1 Kies een thema

Ga voor wanddecoratie met levendige dierenfoto’s. Kies bijvoorbeeld voor vierkante en rechthoekige vormen als je van strak houdt, of ga voor rond als je een wat speelsere look wilt. De truc is: werk binnen een bepaald thema! Maak een keuze uit één dier, bijvoorbeeld een zebra, en combineer vervolgens verschillende zebra foto’s om zo eenheid te creëren. Doordat de kleuren van de foto’s afgestemd zijn op het interieur, is het gelijk een kloppend geheel! Deze zebra compositie is een absolute eyecatcher in dit interieur en geeft hét safari gevoel. Tip: om de foto’s extra levendig te laten lijken, kun je ze laten drukken op plexiglas. Dit materiaal geeft je kleurenfoto’s veel diepte en levendigheid, zo komen ze nog mooier uit!

#2 Mix and match

Denk out of the box en mix and match er lekker op los! Kies bijvoorbeeld een combinatie van drie muurcirkels, allemaal een andere grootte. Ga voor twee wilde leeuwen, in combinatie met een mooie detailfoto van een pootafdruk (in dezelfde kleuren als de leeuwenfoto) en voeg er een derde muurcirkel bij, maar dan eentje met een fijne quote! Zo heb je drie hele verschillende muurcirkels, die samen toch heel goed matchen. Dit komt wederom doordat er een duidelijk thema is gekozen en omdat de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd! Omdat er verschillende groottes zijn gekozen, oogt het geheel vrolijk en speels. Hier gaat je dierenhart toch sneller van kloppen?

Het effect van muurcirkels
Het effect van muurcirkels
Mix and match binnen een duidelijk thema!

#3 Ga voor een tweeluik

Hou je het liever rustig? Ga dan voor één grote dierenfoto en combineer deze met een passende quote op hetzelfde formaat. Hang ze naast elkaar et voila! Klaar is je safari tweeluik. Tip: gebruik voor de quote een achtergrondkleur die terugkomt in de foto, zo vormt het samen een mooi geheel!

Foto met quote aan de wand
Foto met quote aan de wand

#4 Maak het af met dierlijke accessoires

Is je wanddecoratie af? Nu de rest van het interieur nog! Ga voor sierkussens met bijvoorbeeld een panterprint, leg een schapenvacht over de leuning van de bank of kies bijvoorbeeld voor een (imitatie) dierenvel op de vloer. Aardse, diepe kleuren en ook hout doen het goed binnen het dierenthema, dus leef je daar lekker mee uit! Wil je het echt groots aanpakken? Wat dacht je van een muur met fotobehang van een prachtig Zuid-Afrikaans landschap? Of ga voor een gewaagde dierenprint naar keuze, levensgroot op jouw muur!