Japandi: ook in 2022! 3 producten op 3 manieren

Japandi: ook in 2022! 3 producten op 3 manieren

Je las al eerder een blog over onze favoriete woontrends van het najaar 2021 op onze website, maar de Japandi trend groeit en verdient daarom volgens ons een blog geheel toegewijd aan deze bijzondere trend. We delen 3 producten op 3 manieren met je die helemaal in de Japandi trend passen!

Wat is Japandi?

Japandi is een combinatie van Japan en Scandi(navië). We zagen al eerder dat deze twee goed samen gaan door de lichte kleuren, het minimalisme en natuurlijke materialen. De Scandinavische ontwerpfilosofie focust zich op het gebruik van rustige kleuren en strakke lijnen. Praktisch en met weinig decoratieve accenten. De Japanse levensfilosofie ‘Wabi Sabi’ valt hiermee makkelijk te combineren. Deze filosofie is gebaseerd op de liefde voor de natuur en ook de schoonheid kunnen zien van imperfectie staat centraal.

Je kunt de Japandi trend makkelijk in huis halen – we laten je 3 producten zien die je op 3 verschillende manieren kunt laten printen.

Haal Japandi in huis: 3 producten op 3 manieren

#1 kussens

Zeg je Japandi, dan zeg je rust en zen. Dit behaal je door rustige kleuren te gebruiken. Door ze af te wisselen wordt het nooit saai! Wit, grijs, beige, pastel, crème en ook terracotta kleuren zien we in de Japandi trend veel terug. Ook strakke lijnen in combinatie met organische vormen kun je goed toepassen met accessoires. Wat dacht je van een kussen met organische lijnen? Of laat een kussen bedrukken met een marmer print. Afwisseling in materialen is key!

Ook met kussens kun je rustige kleuren laten terugkomen.
Ook met kussens kun je rustige kleuren laten terugkomen.

#02 foto op canvas

In de Japandi trend zijn weinig accessoires te vinden. Als je toch geen afscheid kunt nemen van je accessoires, kies dan weer voor de eerdergenoemde kleuren. Toch je kamer aankleden zonder dat het teveel afleidt? Ga dan voor muurdecoratie: zo geef je toch een twist zonder dat het de rust van de ruimte wegneemt! In de afbeeldingen zie je foto’s op canvas.

#03 fotobehang

Vind je kussens of muurdecoratie toch te veel van het goede en heb je het liefst zo weinig mogelijk in je kamer staan? Denk dan eens aan fotobehang. Doordat we foto’s zo scherp kunnen drukken, zijn hier ontelbaar veel ontwerpen mogelijk. Tegels passen helemaal in de Japandi trend – ze mogen overal in huis terugkomen, niet alleen meer in de badkamer! Fotobehang is een goede manier om, zonder te veel moeite, een mooie tegellook te creëren.

Ook beton past perfect binnen deze trend. Dit kun je zelf creëren met verf, maar doordat het fotobehang naadloos is kun je er ook voor kiezen om dit in één keer te bevestigen.

Liever geen drukke foto of print? Ook dan kan fotobehang alsnog een oplossing bieden: het zorgt namelijk voor een verbetering van de akoestiek. Ga ook hier weer voor een mooie neutrale kleur.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar. Je kunt ons bereiken via de chat, per mail of telefonisch. Meer inspiratie opdoen? Kijk eens op onze Pinterest pagina!