Welk materiaal wanddecoratie kies ik voor mijn foto? STIJLDOK geeft je tips!

Welk materiaal wanddecoratie kies ik voor mijn foto? STIJLDOK geeft je tips!

Je kent het vast wel… Je wilt graag een foto laten afdrukken als wanddecoratie, maar ga je dan voor canvas, aluminium of toch plexiglas? Welke materiaalsoort is geschikt voor jouw foto en welke past het beste in je interieur? In deze blog delen we tips om het kiezen zo eenvoudig mogelijk te maken!

Canvas voor een zachte, warme sfeer

Een foto op canvas is al jaren een geliefd product wat zich leent voor bijna ieder interieur. Canvas heeft een zachte, warme uitstraling en is uitermate geschikt voor levendige en kleurrijke foto’s. Het materiaal van het doek heeft een lichte structuur, wat maakt dat je foto bijna de uitstraling van een schilderij krijgt. Is jouw woonstijl basic of Scandinavisch? Dan is canvas een uitstekende keuze om jouw foto op af te laten drukken!

Foto op canvas
Foto op canvas

Hout voor een natuurlijke, landelijke look

Geef je de voorkeur aan een foto met een natuurlijke uitstraling en afwerking? Kies dan voor een foto op hout! Door de structuur van de nerven en de noesten in de planken, krijgt je foto een natuurlijke, rustieke look en is ieder product uniek. Foto’s op hout zijn perfect voor een landelijk of romantisch interieur.

Foto op hout
Foto op hout
Voor elke woonstijl een passend product!

Aluminium voor een stoere, moderne afwerking

Ben je op zoek naar een foto voor aan de muur met een stoere, moderne afwerking? Dan is een foto op aluminium het product voor jou! Een foto op aluminium is een populair product, die je in steeds meer woonkamers terug ziet. Maar wist je dat het ook geschikt is voor buiten? Hang hem daarom als eyecatcher aan je schutting of buitenmuur en het fleurt je tuin gelijk op!

Foto op aluminium
Foto op aluminium

Een 3D-effect met plexiglas

Plexiglas, het perfecte materiaal als je op zoek bent naar een glanzende afwerking voor jouw foto! Een foto op plexiglas is het mooiste met een kleurrijke foto. Door het glanzende materiaal komen de kleuren namelijk extra helder en intens uit. Plexiglas heeft een moderne en luxe uitstraling en past daarom goed in een modern of chique interieur. Het mooie aan plexiglas, is dat het je foto’s tot leven brengt! Plexiglas versterkt kleuren, diepte en details van je foto’s. De foto’s worden op de achterkant van het glas gedrukt, wat zorgt voor een 3D-effect.

Foto op plexiglas
Foto op plexiglas

Wat mogen we voor jou stijlen?

Als het goed is, weet je na het lezen van deze blog welk materiaal het meest geschikt is om jouw foto op af te laten drukken of welk materiaal voor jou de voorkeur heeft! Twijfel je toch nog, of heb je een andere vraag? Dan kun je altijd chatten met een van onze medewerkers van het webteam, zij helpen je graag verder! Wat mogen we binnenkort voor jou stijlen?