Dé woontrends voor dit najaar: STIJLDOK neemt je mee!

Dé woontrends voor dit najaar: STIJLDOK neemt je mee!

De dagen zijn kort en het weer is herfstig en guur. Wij verlangen naar de knusse, donkere dagen en het gezellig maken van onze woonruimte. Wij nemen je graag mee in de woontrends voor dit najaar: wat mag er dus absoluut niet ontbreken in jouw interieur? Je leest het in deze blog!

Japandi

Zeg je Japandi, dan zeg je minimalisme en zen! Dit is een ábsolute trend van de woontrends voor dit najaar en hier gaan we nog veel van zien. Bij Japandi draait het om oosterse invloeden, neutrale kleurtinten en strak en organisch design. Deze woonstijl straalt rust en eenvoud uit! En wie wil gevoel dat niet in huis? Pas het toe in meubels, accessoires, maar ook bijvoorbeeld behang! Kies een fotobehang met een rustige structuurprint of, als je van iets gewaagder houdt, organische vormen erop! Vind je dit toch net een tikkeltje te heftig? Dan kun je ook gaan voor muurdecoratie met abstracte vormen in aardse tinten. Ga bijvoorbeeld voor canvas, wat qua structuur perfect past binnen de Japandi stijl.

Japandi woonstijl
Japandi woonstijl

Neutrale tinten

Voor wie denkt dat neutrale kleuren in je interieur saai zijn, die heeft het mis! Neutrale kleuren zijn juist hot! Ze brengen veel rust en warmte en dat warme deken gevoel is júist waar we zo naar verlangen in het najaar. Denk aan beige, verschillende bruintinten, maar ook grijs of aubergine. Pas het groots toe door je muren te voorzien van een likje verf of pak uit met veel kussens  op de bank in verschillende, neutrale kleuren.

Welke woontrends voor dit najaar is jouw favoriet?

Rond, ronder, rondst

Dag vierkant of rechthoekig, hallo rond! We zijn snel geneigd om voor strakke, rechte vormen te kiezen, terwijl rond juist heel speels is en een interieur levendiger kan maken. En dat komt goed uit, want dat is dan ook precies wat we dit najaar veel zullen gaan zien. Denk aan ronde kussens, bijzettafeltjes, maar dus ook in de vorm van spiegels en andere wanddecoratie. Het liefst wil je dan iets unieks aan de wand, dus wat is er nou leuker dan een zelf te ontwerpen muurcirkel? Kies voor je favoriete foto van je gezin, huisdier of dat ene vakantiekiekje wat je elke dag doet wegdromen. Liever een quote? Ontwerp hem dan zo dat de kleuren goed passen bij de rest van je interieur; we kunnen het namelijk niet vaak genoeg zeggen, maar eenheid in je interieur is key!

Muurcirkel boven de bank
Muurcirkel boven de bank

Ton sur ton

Ton sur ton, oftewel: toon op toon. Dit wil zeggen: één kleur, in verschillende tinten gecombineerd. Denk aan een verloop van lichtroze tot donkerroze/aubergine en alles daar tussenin. Voor mensen met één bepaalde lievelingskleur komt deze trend als geroepen. En door het gebruik van al die verschillende tinten in dezelfde kleur, wordt het geheel spannender, maar ook krachtiger. Wat daarnaast ook fijn is aan ton sur ton, is dat het gemakkelijk matcht! Zo sla je de plank dus niet mis als je kiest voor een beige bank met donkerbruine kussens, een taupekleurig behang en roestkleurige accessoires. Sterker nog, je zult zien hoe natuurlijk het kleurenpalet in elkaar zal overlopen. Ga bijvoorbeeld voor twee bosrijke foto’s op aluminium, deze passen perfect in een groen ton sur ton interieur! Een absolute, groene eyecatcher boven je bank.

Lees ook: Welk materiaal wanddecoratie kies ik voor mijn foto’s? STIJLDOK geeft je tips!

Ton sur ton groen
Ton sur ton groen