Wimpel Twentse Ros

Vanaf € 25,00 € 30,25 incl.btw

Nieuw bij DVC: streekvlaggen! Met een wimpel van het Twentse Ros val je op en laat je jouw trots zien. De wimpel is rood met daarop een witte, steigerende ros erop. Wimpel van het Twentse Ros kopen? Stel eenvoudig je bestelling samen!

De Twentse Ros als symbool

De Twentse Ros is een belangrijk symbool geworden dat de identiteit en de geschiedenis van de regio vertegenwoordigt. De term 'Twentse Ros' komt van het Duitse woord 'Roß', wat paard betekent. Het staat voor het behoud van tradities, de trots op eigen regio en het streven naar een sterke gemeenschap.

De geschiedenis achter het Twentse Ros

De oorsprong van de Twentse Ros gaat terug tot aan de middeleeuwen. Twente was destijds ook al een agrarische regio, waar vooral paarden een essentiële rol speelden in het dagelijks leven. Ze werden gebruikt voor transport, landbouw en andere werkzaamheden. Zo werd het paard een symbool van kracht, veerkracht en onafhankelijkheid.

Het symbool werd vooral populair in de 19e eeuw, toen de textielindustrie zich in Twente ontwikkelde. De industrie groeide snel en bracht welvaart naar de regio. Het paardensymbool werd opgenomen in veel logo's van de textielfabrikanten en -bedrijven in Twente: het werd een teken van trots en identiteit.

Doeksoort
Petflag-Spun 125 gr/m² polyester weefsel, brandvertragend B1
Afwerking
Voorzien van lusjes of ophanggarnituur met rubberen stokje, rondom gezoomd
Productiemethode
Zeefdruk
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoort Spun-Poly gaat circa 20% langer mee
Standaard levertijd
1 tot 2 werkdagen

Nog geen reviews, wees de eerste die een review schrijft

Wimpel Twentse Ros bestellen?

Wil je de Trentse Ros wimpel kopen? Dat kan eenvoudig via ons eigen bestelportaal. Kies je gewenste aantallen en voeg gemakkelijk toe aan je winkelmandje. Je kunt tot 20 wimpels zelf bestellen. Heb je meer nodig? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Voor vragen of een offerte kun je terecht bi webteam@dvc.nl of via het contactformulier

.

Veel gestelde vragen

Waar staat het Twentse Ros symbool voor?

De Twentse Ros staat symbool voor tradities, de trots op eigen regio en een sterke gemeenschap.

Waar wordt het Twentse Ros allemaal voor gebruikt?

Het symbool wordt veel gebruikt in Twente voor diverse bedrijven en verenigingen. Denk aan de voetbalclub FC Twente, Regio Twente maar ook busdienst Twente.