How to: jouw school aankleden voor Paarse Vrijdag

How to: jouw school aankleden voor Paarse Vrijdag

Het gevoel geven dat iedereen mag zijn wie hij is: een dag voor inclusie, diversiteit en acceptatie. Dat is Paarse Vrijdag. En zo kun jij als school bijdragen!

In Nederland en België is Paarse Vrijdag een dag waarop scholen en studenten zich verenigen om hun steun te betuigen aan de LGBTQ+-gemeenschap. Dit jaar valt Paarse Vrijdag op 8 december. Het is een kans voor scholen om te laten zien dat ze een veilige, liefdevolle omgeving bieden voor alle studenten, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Een mooie manier om je school te betrekken bij Paarse Vrijdag is door middel van decoratie. In deze blog delen we ideeën voor decoraties die je kunt gebruiken om je school in de paarse geest te hullen en de boodschap van inclusie te verspreiden.

1. (Paarse) vlaggen voor buiten

Een van de meest opvallende manieren om de aandacht te vestigen op Paarse Vrijdag is door paarse vlaggen buiten de school te plaatsen. Wees creatief: overweeg om de vlaggen te personaliseren met het schoollogo of een speciale boodschap. Of ga voor gemak, en ontdek ons Pride assortiment.

2. Spandoeken met positieve boodschappen

Hang spandoeken op met positieve en ondersteunende boodschappen. Deze kunnen bij de ingang van de school, in de gangen of op andere opvallende locaties worden geplaatst. 

3. Zitzakken en kussens voor ontmoetingsruimtes

Zorg voor gezellige en gastvrije ontmoetingsruimtes waar studenten zich welkom en op hun gemak voelen. Plaats paarse zitzakken en kussens in deze ruimtes, zodat studenten een plek hebben om te ontspannen en met elkaar in gesprek te gaan.

4. Vloer- en raamstickers

Breng paarse vloer- en raamstickers aan om de gangen en klaslokalen op te vrolijken. Deze stickers kunnen worden gebruikt om inspirerende citaten, paarse hartjes, regenbogen, of het Paarse Vrijdag-logo weer te geven.

5. Creatieve kunstprojecten

Stimuleer studenten om deel te nemen aan creatieve kunstprojecten in het teken van Paarse Vrijdag. Laat ze paarse schilderijen maken, regenboogcollages of kunstinstallaties om de diversiteit en inclusie te vieren. Deze kunstwerken kunnen in de school tentoongesteld worden.

Door decoraties in te zetten voor Paarse Vrijdag, creëer je niet alleen een feestelijke sfeer op school, maar ondersteun je ook de boodschap van inclusie en acceptatie. Het is een mooie manier om studenten te betrekken en hen te laten zien dat je school een veilige plek is waar iedereen welkom is. Bovendien zijn alle items herbruikbaar: wel zo duurzaam! Dus, laat je creativiteit de vrije loop en maak van Paarse Vrijdag een dag om te onthouden! 🏳️‍🌈💜