Koningsdag vieren in coronatijd? Dat doe je zo!

Koningsdag vieren in coronatijd? Dat doe je zo!

Op 27 april is het weer zover: Koningsdag! Straten kleuren oranje, Nederlandse vlaggen zwieren door de wind en oranje tompouces vliegen over de toonbank. Maar hoe vier je Koningsdag in coronatijd, als we zoveel mogelijk thuis moeten blijven met zijn allen? Volgens ons is het antwoord simpel: hang vooral zelf de slingers op, hang de vlag uit en vergeet de oranje wimpel niet voor een extra feestelijk geheel!

Van oranjebraderie naar straatmarkt

Waar we normaal massaal de plaatselijke braderieën afstruinen voor de mooiste tweedehands vondsten, moeten we het dit jaar klein en vooral dichtbij huis houden. Geen ouderwets gezellige braderieën, maar we kunnen natuurlijk wel voor huis ons (oranje) kleedje uitstallen om spullen te verkopen. Hang bijvoorbeeld een spandoek aan het begin van de straat en versier je eigen ‘kraampje’ met een Nederlandse vlaggenlijn om zo de aandacht van al je buren en voorbijgangers te trekken.

Je eigen huis- of tuinfeestje

Thuis kunnen we natuurlijk nog steeds Koningsdag vieren in het klein, zowel in huis of in de tuin. Hang de Nederlandse vlag of onze Koningsdag vlag uit bij de voordeur, versier de boel met oranje ballonnen en maak gebruik van onze feestelijke zwaaivlaggetjes. Zo wordt het vanzelf een feestje, ook thuis in coronatijd!

Oranje boven! Kleur jouw huis, tuin of straat oranje!

Koninklijke familie brengt bezoek aan Eindhoven

Natuurlijk kunnen we net als ieder jaar nog wel gewoon genieten van het jaarlijkse oranjeprogramma van het Koningshuis, wat we vanuit huis (op de buis) kunnen volgen. De koninklijke familie brengt dit jaar een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven, waar ze in een studio aan verschillende activiteiten zullen deelnemen en op speciale, digitale wijze in contact  komen met de inwoners van Eindhoven.

Kortom: ook nu valt er nog genoeg te ondernemen op Koningsdag; we maken er gewoon een (klein) feestje van en hangen zelf de slingers op. Met de producten van DVC zit je in ieder geval altijd goed!