Trend: bloemen in je interieur

Trend: bloemen in je interieur

Of je nou een romantisch en zacht interieur hebt of meer van stoer en industrieel houdt: er is altijd een bloem die bij jouw interieur past. Lees mee over hoe jij bloemen in je interieur kunt verwerken!

Bloemen zien we overal. In de natuur, als boeket bij iemand op tafel, als print in een kleding stuk maar ook steeds meer in het interieur! En dat is ook niet gek: er is zoveel keuze binnen deze trend. Een kleurrijk boeket of juist een minimalistische illustratie, kies jouw favoriet en fleur je huis op! Volgens 100% woongeluk zijn er 8 interieurstijlen. Wij vertellen je hoe je in elk van deze stijl een beetje flower power kunt toevoegen.

Bohemian woonstijl

Een bohemian woonstijl bestaat uit neutrale basiskleuren, maar juist met accessoires kun je los gaan met felle kleuren en mooie printjes. Ga voor een kussen met een mooie bloemenprint of kies ervoor om je muur te decoreren met een mooie foto op canvas.

Botanische woonstijl

Een botanische woonstijl heeft veel groen. Niet alleen planten, maar ook veel groene materialen zoals hout, bamboe, riet en rotan. Wit is vaak gezien als basiskleur en ook insecten spelen een grote rol in het decoreren. Hier kun je eigenlijk alle kanten op met bloemen. Ga voor een mooie foto van een bloemenweide, een fleurig printje of kies voor een botanische illustratie. Laat het printen op canvas of kies voor plexiglas: dit laat de kleuren echt tot leven komen!

Industriële woonstijl

Een industriële woonstijl bestaat uit veel donkere kleuren en grove materialen zoals staal, beton, baksteen en leer. Accentkleuren zijn hierin vaak warme kleuren zoals bruin, oranje en geel. Je kunt dit verwerken in mooie kussens die direct sfeer geven.

Landelijke woonstijl

Een landelijke woonstijl wordt ook wel veel de woonstijl van het platteland genoemd. Het straalt rust en kalmte uit maar voelt tegelijk gezellig en warm. Er wordt hier veel gebruik gemaakt van rustieke meubels en ook hout komt veel terug. Elementen zoals wol en linnen worden ook veel gezien. Je kunt bloemen in jouw landelijke interieur verwerken door bijvoorbeeld een tweeluik te creëren van jouw favoriete bloemenprint.

Moderne woonstijl

Een moderne woonstijl is strak en heeft veel rechte lijnen. Zwart, wit, beige en grijs zijn kleuren die veel terug komen. Bovendien is het ook erg minimalistisch. Te veel accessoires kunnen een overkill zijn dus wees voorzichtig! Een minimalistische illustratie van jouw lievelingsbloem past perfect. Door het gebruik van rechte lijnen is een foto op canvas, op aluminium of op doek zeer geschikt voor een modern interieur. Liever wel een speels element toevoegen? Ga dan voor een muurcirkel als echte eyecatcher.

Retro woonstijl

De retro woonstijl is natuurlijk gebaseerd op de jaren 50 tot 70. Vintage past hier helemaal bij, net zoals een grote combinatie van kleuren en accessoires. Vooral geel, oranje en bruin zijn typerend maar ook groen en hout elementen gaan goed samen. Met deze woonstijl kun je zelf ook aan de slag gaan door een vrolijke kleurrijke illustratie te maken, of kijk online (bijvoorbeeld op Pinterest) voor afbeeldingen.

Romantische woonstijl

De romantische woonstijl kenmerkt zich door sierlijke en ronde vormen met veel roze. Zachte materialen zoals hout en katoen zorgen voor de romantische sfeer. Pastelkleuren en donkere diepe kleuren zoals donkerpaars passen dan ook goed bij deze woonstijl. Er zijn ontelbaar veel romantische bloemen printen te vinden in zachtroze of met mooie rozen. Verwerk ze in een kussen of textielframe, of ga all-in en kies voor fotobehang! Naadloos behang dat zacht voelt.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is licht, veel wit en straalt rust uit. Ook hier geldt het principe less = more en wil je niet te veel aandacht trekken naar je accessoires. Ze moeten bij het geheel passen. Kies daarom een lichte print, een zwart-wit foto of een minimalistische uitlijning. In combinatie met licht hout en pasteltinten gaat dit helemaal in jouw Scandinavische interieur passen.

En zo verwerk je bloemen in je interieur! Zit jouw woonstijl hier ook tussen en heb je inspiratie opgedaan? Leuk! We staan voor je klaar om je te helpen met jouw vragen.