Zeefdruk versus digitaal: kies de juiste druktechniek voor jouw situatie

Zeefdruk versus digitaal: kies de juiste druktechniek voor jouw situatie

Vlaggen zijn hét communicatiemiddel bij uitstek om jouw bedrijf te laten opvallen. DVC is dé vlaggenspecialist van Nederland en wij beschikken als enige in Nederland over een zeefdruk productielijn. In onze webshop maken wij onderscheid tussen zeefdruk vlaggen en digitaal geprinte vlaggen. In dit artikel leggen we de verschillen uit zodat jij de beste keuze kunt maken!

Hoe werkt de zeefdruktechniek en hoe werkt de digitale druktechniek?

Zeefdruk is een ambachtelijke productiemethode die nog steeds relevant is. Deze authentieke werkwijze met de zeefdruk maakt DVC uniek in Nederland en daar zijn we trots op. We gebruiken onze zeefdruk vooral voor de productie van grote oplages vlag en doek. Digitaal drukken is vooral geschikt bij kleinere oplages met complexe ontwerpen. Lees meer over de verschillende productieprocessen.

Jouw huisstijl perfect weergegeven

Behoefte aan grote oplages vlaggen die je huisstijl perfect weergeeft? Dan biedt onze zeefdruk de uitkomst. Geef je de voorkeur aan een snelle levering van een handjevol producten? Dan bieden onze digitale printoplossingen waarschijnlijk de beste uitkomst.

Kies voor de meest intense kleuren

Het grootste voordeel van zeefdruk is dat de kleuren het dichtst benaderd kunnen worden en dat de doordruk 100% is. Bij de zeefdruk maken wij gebruik van het PMS-kleurensysteem. Dus wanneer je op zoek bent naar doek- of vlagproducten waarbij de huisstijlkleuren het best tot hun recht komen, dan is er geen betere methode dan zeefdruk.

Goedkoop bij grote oplages vlaggen

Bij het productieproces van de zeefdruk kost het maken van de zeefdrukramen op ware grootte veel tijd: de voorbereidingskosten zijn hoog. Eenmaal gemaakt kan een zeefdrukraam bijna oneindig vaak gebruikt worden. Bij hoge oplages gaat de prijs per stuk dus snel omlaag. Dat maakt de zeefdruk interessant voor de grote oplages. De verf wordt bij zeefdruk als het ware door het doek gedrukt. De doordruk is 100% bij de zeefdruk productiemethode, terwijl dit bij digitale druk varieert tussen de 80% en 95%.

De productielijn van onze unieke zeefdruk methode
De productielijn van onze unieke zeefdruk methode

Kleine oplages tegen een scherp tarief

Soms is digitale print de beste uitkomst voor jouw situatie. Run je een klein bedrijf en heb je maar weinig vlaggen nodig? Of ben je op zoek naar een tijdelijke vlag of een doek voor een marketingactie of andere uiting? Kies dan voor digitale print. Dit is een stuk goedkoper en bovendien kunnen we dit snel leveren.

Dankzij onze digitale printoplossingen kunnen wij ook fullcolour het mooiste resultaat boeken. Wanneer een vlag- of doekproduct veel verschillende kleuren bevat is het lastiger om dit met de zeefdruk te maken. Bij de zeefdruk is er voor elke kleur een nieuw productieraam nodig. De digitale print biedt voor deze printopdrachten de beste uitkomst.

DVC biedt de nieuwste digitale printoplossingen
DVC biedt de nieuwste digitale printoplossingen

Ruimste keuze in doeksoorten

DVC heeft een ruim assortiment aan doeksoorten. De doeken verschillen van elkaar op het gebied van duurzaamheid en uitstraling. Zo bieden wij onder andere het materiaal PETFLAG aan. Deze duurzame doeksoort is gemaakt van gerecyclede petflessen. Daarnaast biedt DVC ook meer reguliere doeksoorten zoals Poly-Glans en LongLife. Om tot de beste keuze in jouw situatie te komen, is het onder meer van belang om na te denken over het aantal dagen dat de vlag hangt. Onze specialisten kunnen je hier verder over informeren. Zij kunnen doekstalen opsturen zodat je exact weet welk materiaal je kunt verwachten.

Bestellen bij DVC

Bij DVC kun je kiezen uit een groot aanbod vlag- en doekproducten die wij op voorraad hebben. Via de bestelmodule in onze webshop kun je eenvoudig een bedrijfslogo of eigen ontwerp toevoegen aan de vlaggen. Wij printen je product dan digitaal. Zo heb je snel en eenvoudig een uniek ontwerp in huis. Voor onze zeefdruk producten werken wij vanwege de eindeloze mogelijkheden uitsluitend op offertebasis. Onze specialisten brengen graag een offerte op maat uit.

Neem contact met ons op

Wij bij DVC begrijpen als geen ander: iedere klant is uniek en heeft zijn eigen wensen en verwachtingen. Daarom helpen we je graag verder door actief mee te denken. Je kunt contact met ons opnemen via onze chat, het contactformulier of door ons te bellen op +31 (0)519 228 228.