Client Case: Amsterdam Ferry festival

Client Case: Amsterdam Ferry festival

Elke dag varen er zo’n 70.000 mensen met de pont over het IJ heen en weer. Zelf sta je stil, maar het pontje gaat verder. Het moment om kunst te presenteren, als het aan Stichting Amsterdam Ferry Festival ligt. Een mooi project waar DVC aan mee heeft gewerkt.

Op verschillende momenten in het jaar worden de ponten van Amsterdam overgenomen door beeldende kunst, fotografie en performance art. Het AFF wordt georganiseerd vanuit Stichting Amsterdam Ferry Festival, dat is opgericht in 2018. De stichting heeft als doel het organiseren van meerdere events per jaar, gericht op kunst en cultuur in de publieke ruimte, gepresenteerd op de veerponten van de stad Amsterdam. 

“Op een van de ponten ontsproot het concept voor het Amsterdam Ferry Festival: deze inspirerende, bewegelijke publieke ruimte zou ingezet moeten worden om de stad, haar bezoekers en de dagelijkse reizigers van de ponten te inspireren met effectieve, kleurrijke beeldende kunst.”

Vlaggen met kunst

Naast stickers en ander beeldmateriaal, waren vlaggen onder andere een manier om de kunst naar voren te laten komen. Op elke vlag werd een ander kunstwerk getoond. De vlaggen zijn goed zichtbaar op de pont, maar ook al van een flinke afstand. Deze kunstwerken zijn ook toegankelijk voor mensen die denken niets met kunst te hebben, maar toch verbaasd worden en verwonderd kunnen genieten van de kunstwerken.

Vlag met eigen ontwerp

Voor de ponten zijn verschillende vlaggen van 120x180cm gebruikt met allemaal een eigen ontwerp. Je kunt hier onder andere ontwerpen van Carina Ellemers, Rory Pilgrim zien.

 Wil je zelf een vlag ontwerpen? Bekijk hier je opties voor een mastvlag en hier je opties voor een gevelvlag! Heb je een vraag over vlaggen met een eigen ontwerp? Ons webteam staat voor je klaar via de chat rechts onderin, per mail of telefonisch.