Vlaggenstokken? DVC heeft ze in alle soorten en maten!

Vlaggenstokken? DVC heeft ze in alle soorten en maten!

Als je vlag zegt, zeg je uiteraard ook vlaggenstok. Het is een onmisbaar item als je de vlag uit wilt hangen en hij is er in verschillende soorten en maten. En dan zijn er ook nog allerlei accessoires die je aan de vlaggenstok kunt bevestigen. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is en wat de verschillen zijn in de producten? In deze blog leggen we je het graag uit.

Welke vlaggenstok?

Bij het ophangen van een gevelvlag kan een goede vlaggenstok niet ontbreken. Ze zijn verkrijgbaar in de materialen hout en aluminium. De houten vlaggenstokken zijn gemaakt van FLEGT gecertificeerd hout, met een witte lak of een duurzame witte plastic mantel. De aluminium varianten zijn zeer sterk en geschikt voor bijvoorbeeld locaties waar het vaak hard waait. Voor PVC kioskvlaggen raden daarom wij een aluminium vlaggenstok aan, omdat deze sterker zijn dan de houten vlaggenstok en dus geschikter voor dit type vlag. Voor de kioskvlaggen uitgevoerd in doek zijn de houten stokken een prima keuze, tenzij bedoeld voor dagelijks gebruik. In dat geval zijn de aluminium stokken aan te raden. Onze vlaggenstokken zijn beschikbaar voor verschillende vlagformaten en gemakkelijk te bevestigen aan iedere gewenste gevel, met onze ruime keuze aan vlaggenstokhouders. De formaten van onze vlaggenstokken variëren van 95 cm (geschikt voor een vlag van 50 x 75 cm), 2 meter (geschikt voor een vlag van 100 x 150 cm, 3 meter (vlagformaat 120 x 180) of 4 meter (geschikt voor een vlag van 120 x 180 of eventueel 150 x 225 cm). De houten varianten zijn voorzien van een duurzame, witte plastic mantel. De knop van de vlaggenstok is gemaakt van kunststof en bevat een bevestigingshaakje voor jouw vlag.

Roll-over vlaggenstok

Ken jij onze Roll-over vlaggenstok al? De Roll-over is een aluminium vlaggenstok voor gevelvlaggen (uitsluitend geschikt voor dundoek 100 x 150 cm) met een kunststof buissysteem dat zorgt dat de vlag meedraait met de wind en niet om de stok heen wikkelt.  Deze zijn uitermate geschikt voor gevelvlaggen met een opdruk; een vlag die recht blijft hangen presenteert haar boodschap optimaal. De roll-over vlaggenstok heeft een lengte van 200 cm.

Tweedelige vlaggenstok

De tweedelige vlaggenstok is geschikt voor extra grote gevelvlaggen, met een afmeting van 120 x 180 cm. Ideaal om extra aandacht te vestigen op jouw huis of bedrijf en geschikt voor feestelijke gelegenheden zoals een jubileum, geboorte, trouwerij of een evenement.

DVC heeft voor elk type vlag een geschikte vlaggenstok!

Set vlaggenstok compleet

Met de set Vlaggenstok Compleet heb je direct alles in huis om jouw vlag uit te hangen zoals jij dat wilt. Met de bijgeleverde Flagclips kun je jouw vlag bijvoorbeeld op 4 mei eenvoudig halfstok hangen en op andere dagen, Bevrijdingsdag of Koningsdag, juist in de top!

Met de flagclips hang je de vlag in een handomdraai halfstok
Met de flagclips hang je de vlag in een handomdraai halfstok

Vlagpakketten van DVC

Wist je dat we bij DVC ook verschillende vlagpakketten aanbieden? Zo hebben we het OP=OP vlagpakket, hiermee heb jij voldoende middelen om tijdens feest- en gedenkdagen de vlag buiten te hangen. Voor slechts € 25,- incl. BTW ontvang je het budget vlagpakket, bestaande uit:

 • Nederlandse vlag (100 x 150 cm)
 • Houten vlaggenstok (200 cm) met oranje knop
 • Aluminium houder
 • Oranje wimpel

De Nederlandse vlag uithangen op Bevrijdingsdag en Dodenherdenking? Dat kan met de speciale vlaggenset voor 4/5 mei, ter waarde van €34,99 incl. BTW. Dit pakket bestaat uit:

 • Nederlandse vlag (100 x 150 cm)
 • Houten vlaggenstok (200 cm) met oranje knop
 • Aluminium houder
 • Set Flagclips, waarmee je de vlag eenvoudig halfstok hangt

Met vlagpakket Luxe, ter waarde van €39,99 incl. BTW, heb je alles in huis wat je nodig hebt om optimaal te kunnen vlaggen. Je hangt de Nederlandse vlag samen met de oranje wimpel uit op feestdagen met een Koninklijk tintje. Dit pakket bestaat uit:

 • Premium Nederlandse vlag (100 x 150 cm)
 • Houten vlaggenstok (200 cm) met oranje knop
 • Aluminium houder
 • Oranje wimpel met kwast
 • Set Flagclips, zodat je de vlag eenvoudig halfstok kunt hangen

Ben je op zoek naar een compleet duurzaam vlagpakket, gemaakt van duurzame materialen? Dan ga je voor vlagpakket Eco, ter waarde van €49,-. Dit pakket bestaat uit:

 • Nederlandse vlag ECO, gemaakt van gerecyclede petflessen (100 x 150 cm)
 • Aluminium vlaggenstok (200 cm) met oranje knop ECO en adapter van gerecycled materiaal
 • Aluminium houder

Hulp nodig?

Twijfel je na het lezen van dit artikel toch nog over wat de juiste vlaggenstok voor jouw vlag is? Geen probleem! Onze klantenservice helpt je graag.