Optimaal opvallen met baniervlaggen

Optimaal opvallen met baniervlaggen

Baniervlaggen zorgen voor een statige uitstraling bij jouw bedrijfspand. Door het grote doekoppervlak heb je voldoende ruimte om jouw bedrijfsnaam, -logo of slogan goed te etaleren. Dus wil jij écht opvallen met baniervlaggen? Wij geven je graag tips en advies om de perfecte vlag te kiezen en optimaal gebruik te maken van jouw mast.

Baniervlaggen versus hoogformaat mastvlaggen: wat is het verschil?

Op onze website vind je twee uitvoeringen als het gaat om langwerpige vlaggen: de hoogformaat mastvlag en de baniervlag. Het verschil zit in het ophangsysteem en de bijbehorende afwerking.

Een hoogformaat mastvlag is geschikt voor een vlaggenmast zonder banierhouder en lijkt qua afwerking op een standaard rechtformaat vlag. Doordat de vlag vrij kan wapperen, geeft het een traditioneel vlaggevoel, maar dan met meer oppervlakte voor jouw bedrijfslogo of andere opdruk.

De baniervlag hoort bij een mast met banierhouder. De banierhouder heeft een uithouder, doorgaans een dunne stang, waar de vlag aan bevestigd kan worden. Om een vlag te bevestigen aan de uithouder, dient de vlag voorzien te zijn van een open zoom aan de bovenzijde of een pees waarmee de vlag aan de uithouder bevestigd kan worden. Dankzij de banierhouder is jouw opdruk altijd goed leesbaar, ook als het windstil is. Daarnaast zorgt het voor een statige uitstraling.

Een banierhouder is standaard voorzien van een roterende top, daardoor draait de vlag altijd mee met de wind. Een baniermast met vaste banierhouder is altijd kantelbaar, om de vlag te kunnen vervangen of uit de mast te halen.

Hoe kies je de juiste afwerking van jouw baniervlag?

Bij het bestellen van een baniervlag kies je voor de afwerking die past bij jouw mast. Bij DVC heb je de keuze uit een open zoom van kopband, een open zoom uit doek of een peesconfectie.

Het verschil tussen een open zoom uit kopband of uit doek is o.a. een kwestie van ontwerp: een zoom uit kopband is altijd wit en kan daardoor afsteken tegen een kleurrijk ontwerp. Bij een open zoom uit doek loopt de kleur van het ontwerp door in de open zoom.

De peesconfectie is enkel van toepassing voor bestaande masten met een banierhouder die om een peesconfectie vraagt: dan zit er een sleuf in de houder, waar de pees doorheen getrokken moet worden.

Lees ook: Kies het juiste formaat vlag bij jouw mast

Zo plaats je meerdere baniermasten naast elkaar

Meerdere masten op rij plaatsen? Zorg dan altijd voor voldoende afstand tussen de masten. Bij baniermasten is dat in de regel altijd minimaal 2x 150 cm, zo kunnen de banierhouders elkaar nooit raken. Voor een mooi resultaat adviseren onze experts minimaal 4 meter tussen de masten te nemen. Heb je twijfels over de situatie bij jouw pand? Onze experts denken graag met je mee hoe jij het beste kunt opvallen met baniervlaggen.

Neem altijd voldoende afstand tussen masten als je meerdere baniermasten naast elkaar plaatst
Neem altijd voldoende afstand tussen masten als je meerdere baniermasten naast elkaar plaatst

Een hijsbare banierhouder, de flexibele optie

Wil je standaard een baniervlag uithangen, maar bij speciale gelegenheden zoals Bevrijdingsdag wisselen naar een landenvlag? Dan is de vlaggenmast met hijsbare banierhouder een uitkomst. Bij een gewone baniermast zit de banierhouder vast bovenin de mast gemonteerd, waardoor het niet mogelijk is een landenvlag uit te hangen. De vlaggenmast met hijsbare banierhouder is flexibel en veelzijdig en kan beide soorten vlaggen uithangen. En door de inwendige lier met slinger hoef je de mast nooit neer te halen bij een vlagwissel, maar kan je eenvoudig de vlag vervangen. Zo kun jij het hele jaar op verschillende manieren opvallen met baniervlaggen. De vlaggenmast met hijsbare banierhouder is verkrijgbaar in aluminium en polyester.

Baniermasten met dubbele uithouder

Ons webteam krijgt soms de vraag naar baniermasten met een dubbele uithouder. De vlag zit dan vast tussen twee horizontale stokken, zowel aan de onderkant als aan de bovenkant. DVC heeft dit systeem bewust niet in het assortiment. Dit systeem zorgt ervoor dat de vlag veel meer wind vangt. De ervaring leert dat een vlag niet geschikt is om op deze manier op te hangen.  Ben je op zoek naar maatwerk? Neem dan contact op met onze partner Holland Mast.

De bannerpole is een statig en exclusief alternatief voor de reguliere baniermast
De bannerpole is een statig en exclusief alternatief voor de reguliere baniermast

Goed onderhoud zorgt voor een lange levensduur

Vlaggen die 24/7 buiten hangen hebben veel te verduren door de weersomstandigheden zoals wind en uv-straling. Gemiddeld gaat een vlag waarmee permanent gevlagd wordt, 3 tot 4 maanden mee. Door zorgvuldig gebruik kan je de levensduur van een vlag verlengen. Met deze tips houd je de vlag langer mooi:

  • Strijk de vlaggen bij windkracht 6 of hoger.
  • Repareer losgeslagen zomen en voorkom rafels aan je vlaggen.
  • Hangt je vlag niet aan de mast? Vouw dundoek altijd losjes op (niet nat opvouwen) en bewaar op een droge plaats.
  • Wil je jouw vlag wassen? Dat kan met fijnwasmiddel op 40 °C. Laat het vlaggendoek daarna aan de lucht drogen.

Lees ook: 6 tips voor het onderhouden van je vlaggenmast

Bestel jouw baniervlaggen eenvoudig online via de webshop van DVC. Heb je vragen of wil je advies over opvallen met baniervlaggen? Neem gerust contact op met ons webteam via de chat, het contactformulier of telefonisch via 0519 – 228 228. Wij helpen je graag verder.